Operace snižování velikosti částic v potravinářském zpracování, jako je drcení, mletí, sekání se obecně označují jako rozmělňování. Mezi hlavní faktory, které určují výběr vhodného vybavení, patří druh výrobku, požadovaná distribuce velikosti částic a výrobní kapacita. Na vekamaf.cz nabízíme snadný přístup k širokému spektru řešení vašich požadavků na mletí potravin. Patří mezi ně mlecí zařízení pro čokoládu a kávu, průmyslové mlýny na výrobu mouky z pšenice a jiných zrn, mlecí zařízení pro potravinářské prášky a pasty, kráječe a struhadla.
Číst víceStejnoměrné pražení je při výrobě chutné čokolády zcela zásadním faktorem. Přesné řízení teploty a parametrů rotace je zcela nezbytné k zajištění dodávky správného množství tepla každému jednotlivému bobu po celou...
Doby a teploty pražení se mohou různit podle typu zpracovávaného produktu a požadovaného koncového produktu. Reprodukovatelný profil procesu pražení umožňuje přípravu konzistentního produktu. Pražení bobů, drtě a ořechů s programovatelnou...
Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...
Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...
Homogenní pražení kakaových bobů je při výrobě jemné čokolády naprosto zásadní. Přesné řízení teploty je nezbytné proto, aby každý jednotlivý bob získával po celou požadovanou dobu pražení potřebné množství tepla....
Po rozdrcení bobů je před konšováním nutné ještě zredukovat velikost částic. Při mletí může docházet ke vzniku nadměrného tepla, kterým může být ovlivněna chuť produktu. Redukce velikosti částic v chlazeném...
K výrobě chutné čokolády je nezbytné odstranit z kakaových bobů slupky a skořápky. K dosažení maximální možné separace je třeba plné řízení parametrů. Fragmentace bobů, odstranění zbytků skořápek a třídění...
Úhledné rozdělení sušeného ovoce bez jeho poškození vyžaduje jemnou a zkušenou manipulaci. Ruční zpracování je časově náročné, využití vody je velmi neefektivní. Mechanická alternativa tak vyžaduje flexibilitu, která umožní manipulaci...
Mletí kávy na různé stupně hrubosti, od velmi jemného až po hrubé, vyžaduje skutečně precizní zpracování, které zajistí reprodukovatelnou kvalitu namletí. Vynikající namletí při každém použití Mlýnek Brunner Anliker M8...
Při sekání ořechů může docházet ke vzniku velkého objemu nevyužitého a odpadního zbytkového ořechového prachu. Kostičky z lískových oříšků, mandlí, arašídů a pistácií rychle a čistě S vysokou úrovní provozní...
Tlakem vznikajícím při mletí může docházet k poškození potravinového produktu. Stejně tak může docházet i k nežádoucímu zahřívání a ztrátě přírodních olejů. Jemné zpracování ořechů a jiných potravin bez stlačování...
Mazlavost, shlukování a drolení – to jsou běžné problémy vyskytující se při strouhání sýra a jiných potravin s měkkou strukturou. Spolehlivé nastrouhání najemno, středně nebo nahrubo bez poničení koncového produktu...
Hledáte správné rozmělňovací zařízení pro proces výroby potravin? Nabízíme široký sortiment specializovaných mlecích zařízení, která vyhovují vašim požadavkům.
Stroje nabízené pro čokoládový průmysl zahrnují mlýn na kakaové boby, dvou, tří a pěti válcové mlýny a směšovače pro čokoládové směsi. Existují také vertikální a horizontální kulové mlýny pro čokoládovou rafinaci a kakaové boby. Najdete zde kompletní šaržové a kontinuální čokoládové linky na výrobu čokolády s kapacitou od laboratorních 10 kg až po 200 kg. Podívejte se na naše zařízení na zpracování kávy, jako jsou mlýny na kávové boby, válcové mlýny, kladivové mlýny a kamenné mlýny na kávová zrna.
Náš sortiment specializovaných rozmělňovacích strojů zahrnuje kotoučový mlyn pro mletí viskózních potravin, ultrajemné kolíkové mlýny pro vlhké, olejnaté a mastné výrobky, nárazový mlýn pro redukci velikosti měkkých materiálů, koloidní mlýny pro vytváření ultrajemných emulzní, třídící nebo tryskové mlýny pro ultra jemné mletí a kladivové mlýny.
Představujeme potravinářské zařízení pro výrobu cukru, bylin a koření. Míchačky a hnětače pro receptury na bázi cukru, řezačky ořechů a sýrů. K dispozici jsou také řezačky zeleniny.
Our goal is to provide our customers with the best advice on grinding technology. Our engineers help food manufacturers improve the hygiene and quality of the end product and the reliability of their production lines. We work closely with a select network of international suppliers to ensure that our engineers stay in touch with the latest grinding technologies. The items listed on this site are only a selection of food processing comminution equipment that our partners can offer. If you need more information or assistance, please contact us.