Zařízení aseptického automatického plnění lahviček

Současný a budoucí vývoj v oblasti farmaceutických výrobků se stále více spoléhá na aseptické výrobní metody, především v oblasti nejmodernějších genových a buněčných terapií či ve výrobě účinných nebo cytotoxických přípravků. Tradiční aseptické postupy jsou notoricky pomalé a nevhodné pro moderní výrobu. Špičkové řešení aseptického plnění lahviček kombinuje kompletní kontejnment s maximální propustností, což výrazně zvyšuje účinnost linky.

Robotická plnička lahviček pro aseptické farmaceutické výrobní linky

Robotické plnící zařízení Steriline RVFM je vysoce pokročilé řešení aseptického plnění pro dnešní moderní léčiva. Bylo speciálně navrženo pro kampaňovou výrobu vysoce hodnotných produktů s využitím technologie kompletního kontejnmentu.

Srdcem RVFM je antropomorfní robot kompatibilní s VHP od světové špičky v automatizaci, společnosti STÄUBLI. Tento robot provádí všechny operace přepravy lahviček v uzavřeném prostoru.

Zařízení RVFM lze specifikovat s širokou škálou doplňků, aby přesně odpovídalo vašim požadavkům. Příklady zahrnují dávkovací systémy s peristaltickými nebo volumetrickými pístovými čerpadly a doplněk pro manipulaci s prvky pro jednorázové použití. Standardně nabízí proplachování dusíkem před a během uzavírání.  Na stejném monobloku může být požadován přídavný uzavírací modul obsluhovaný dalším robotem společnosti STÄUBLI. Tento doplněk vytváří kompletní aseptický plnicí a uzavírací systém v jedné jednotce.

Kvalita je zajištěna pomocí 100% IPC nebo systému statistického kontrolního vážení umístěného přímo pod plnicími tryskami, se zpětnou vazbou k dávkovacím čerpadlům. To umožňuje okamžité doplnění na cílovou hmotnost u všech nedostatečně naplněných lahviček v místě plnění. Na cestě plnění produktu se neobjevuje žádný odpad. Tato filozofie „nulového odmítnutí“ se rozšiřuje i na uzavírač – RVFM bude opakovat operace, pokud zjistí chybějící zátky nebo uzávěry, což dále omezuje odpadový produkt.

S kapacitou až 6 000 ks/h zvládne zařízení RVFM lahvičky od 2R do 100H s nejvyšší úrovní přesnosti a za zcela aseptických podmínek. Zařízení RVFM bylo zkonstruováno nejen tak, aby naplnilo nebo překročilo všechny požadavky cGMP, GAMP a 21CFR část 11, ale také aby pracovalo s minimálními prostoji, což zvyšuje efektivitu výroby.

VÝHODY PRO VÁS

  • Kompletní řešení aseptického plnění lahviček s využitím robotické technologie
  • Vysoká propustnost až 6 000 ks/h
  • Konstrukce „bez odmítnutí“ snižuje plýtvání cenným produktem téměř na nulu
  • Vytvořeno pro dlouhé pracovní cykly a minimální prostoje při údržbě
  • Plně kompatibilní s cGMP, GAMP a 21CFR část 11.

Steriline (https://www.steriline.it) je výrobcem specializovaným na výrobu kompletních linek pro aseptické zpracování injekčních výrobků.