Pasterizátor potravin a nápojů - piva

Kontaminace a následná infekce mikroorganismy je hlavním rizikem při výrobě potravin a nápojů. Toto riziko lze odstranit účinnou pasterizací. Ze všech dostupných tepelných úprav je blesková (šetrná) pasterizace (také označovaná za pasterizaci „vysokou teplotou po krátkou dobu“ neboli HTST) nejúčinnější metodou díky možnosti obnovit část vstupního tepla. Bleskový pasterizátor může kromě snížení provozních nákladů zvýšit průchodnost a účinnost linky.

Vysoce účinný bleskový pasterizátor (HTST)

Bleskový pasterizátor od společnosti Ipros je jednou z nejúčinnějších pasterizačních jednotek na současném trhu. V závislosti na zpracovávaném produktu lze na konci cyklu získat zpět až 96 % vstupního tepla.

Díky povaze pasterizace HTST zajišťují naše systémy maximální kvalitu produktu a zaručují deaktivaci kontaminantů při minimálním dopadu na chuť, barvu, vůni, strukturu atd.

Každý bleskový pasterizátor Ipros je vyrobený dle vašich potřeb, navržen a zkonstruován tak, aby odpovídal vašim konkrétním požadavkům na produkty a zpracování.

Kvalifikovaný projektový/procesní technik je přiřazen k vašemu projektu po celou dobu jeho trvání, od požadavků, návrhu a výroby až po testování, instalaci a uvedení do provozu.

VÝHODY PRO VÁS

  • Vysoce účinná pasterizace pro celou škálu potravin a nápojů
  • Až 96% rekuperace tepla
  • Zvýšená průchodnost ve srovnání s jinými metodami pasterizace
  • Zakázkové systémy bleskové pasterizace navržené podle vašich přesných požadavků

Společnost Ipros (http://www.ipros.si), založena v roce 1989, je specializovaná pro návrh a vývoj procesních řešení pro mlékárenský, pivovarnický, potravinářský, farmaceutický a chemický průmysl.