Chladící buben pro měkké a karamelové směsi

Chlazení produktu na teplotu požadovanou v dalším výrobním kroku. Představujeme kontinuální chladící jednotku určenou ke chlazení tuhých žvýkacích a karamelových objemů, konstruovanou k přímému napojení na výstup zařízení pro tepelné zpracování produktu. Zaručuje rovnoměrné rozprostření produktu po celém povrchu rotačního bubnu. Nabízí rovnoměrné a efektivní chlazení hmoty.

Konzistentní a rovnoměrné chlazení bez přichycení hmoty

Řada chladících bubnů společnosti Hosokawa Ter Braak představuje kontinuální chladící bubny s výstupní kapacitou měkkého karamelu 300 až 600 kg/h. Je určena k rovnoměrnému a konzistentnímu chlazení horkých hmot v procesu jejich přípravy k dalšímu zpracování. Účinné chlazení je zajištěno tak, aby nedošlo k přilnutí hmoty k povrchu. K tomu slouží soustavná lubrikace vnitřní stěny chladícího pláště bubnu, na kterou je produkt kontinuálně rozprostírán. Pečlivé rozvedení chladící kapaliny uvnitř chladícího pláště zajišťuje maximální chladící efekt s minimálním množstvím energie potřebné pro chlazení. Stroje jsou součástí linky pro kontinuální zpracování karamelu společnosti Hosokawa Ter Braak, která si vydobyla uznání svou kvalitou a silnou technickou podporou zákazníka přímo v provozních systémech.

VÝHODY

  • Kontinuální výstup od 700 do 2450 l/h
  • Celková délka stroje 1,2 m až 1,8 m
  • Standardní velikosti bubnu 1 m a 1,5 m
  • Možnost přizpůsobení velikosti bubnu a výstupní kapacity přání zákazníka
  • Varianta s uzavřenou chladící vodní smyčkou

Buhler (https://www.buhlergroup.com/) je vedoucí producent zařízení pro cukrářskou výrobu.