Podélná řezačka

Řezání kontinuálního plátu směsi ingrediencí na oddělené nekonečné proužky, které budou dále zpracovány do tvarů tyčinek nebo jiných konečných tvarů. Podélná řezačka kontinuálních plátů vhodná k řezání plátů všech typů cukrářských výrobků. Rotující kotoučové nože rozdělí plát na jednotlivé proužky, s možností nastavení šířky proužků. Integrovaná funkce posunu proužků na pásu do bočních stran tak, aby mezi jednotlivými proužky vznikly stejně velké mezery, a nemohlo tak dojít ke slepení jednotlivých proužků.

Řezání a oddělení proužků jedním strojem

Řada podélných řezaček SG představuje stroje pro podélné rozřezání kontinuálního plátu téměř jakéhokoli produktu na jednotlivé proužky libovolné šířky, požadované zákazníkem. Současně s rozřezáváním plátů na proužky dochází také k odsunutí jednotlivých proužků od sebe tak, aby nedošlo k jejich slepení. K vlastnímu řezání jsou použity kotoučové nože, provádějící řez podle typu produktu buď přímo proti pásu, nebo proti speciální plastové vložce. Po každém jednotlivém otočení jsou nože oškrábnuty. Volit lze tloušťku, průměr, mazání, a dokonce i teplotu řezacích prvků tak, aby bylo zajištěno konzistentní provádění řezu na stejné proužky bez stlačení plátu. K dispozici je několik volitelných příslušenství pro zajištění rozestupu mezi jednotlivými proužky, což umožňuje vyhovět v podstatě jakýmkoli požadavkům zákazníka, vyplývajícím z potřeb navazující výrobního procesu.

VÝHODY

  • Konstrukce z nerezové oceli
  • Speciální nože, se stálým vyhříváním, s možností ultrazvukového řezání
  • Nože jsou integrovány na jedné hřídeli, jejíž polohu lze snadno snižovat a zvyšovat, a to mechanicky nebo pneumaticky
  • Pracovní šířky 0,6 m, 0,8 m, 1 m, 1,2 m a 1,4 m
  • Volitelná příslušenství pro zajištění rozestupu mezi jednotlivými proužky, včetně posunu do strany, vertikálního posunu a kombinovaného posunu do strany i vertikálně

Buhler (https://www.buhlergroup.com/) je vedoucí producent zařízení pro cukrářskou výrobu.