Hygienické chladící tunely pro chlazení čokolády

Rychlé zchlazení produktů po jejich tepelné úpravě, jako přípravný krok pro jejich další zpracování. Jedná se o řadu chladících tunelů určených k zchlazení produktů, jako jsou polévané produkty, cukrářské výrobky, sušenky, tabulky čokolády apod., a to přímo po jejich tepelné úpravě. Produkty jsou zchlazovány při přepravě z místa tepelné úpravy do místa následného zpracování přemisťovány při nižší teplotě. Konstrukce těchto zařízení byla vylepšena tak, aby byla zajištěna větší bezpečnost provozu a snadné čištění zařízení.

Správné chlazení v ultračistých, velmi efektivních přepravních tunelech

Řada chladících tunelů HD společnosti Hosokawa-Kreuter je tvořena vylepšenou verzí tří standardních chladících tunelů společnosti Kreuter. Chladící tunel UKK využívá dva nezávisle řízené proudy chlazeného vzduchu, jeden nad a jeden pod produktem. Chladící tunel BKK pracuje s jedním proudem vzduchu a přímým spodním chlazením pomocí chlazených posuvných desek. Tunel HKK využívá jeden proud chlazeného vzduchu, proudící kolem produktu. Všechny tři tunely jsou k dispozici v různých pracovních šířkách. Zajišťují rychlé a účinné zchlazení produktu proudem chlazeného vzduchu. Všechny tři tunely jsou nabízeny v hygienické verzi, s nejvyššími parametry, zajišťujícími splnění nejpřísnějších požadavků na bezpečnost potravinových produktů a umožňujícími snadné čištění stroje.

VÝHODY

  • Rychlost proudění vzduchu až 12 m/s, s účinným konvekčním chlazením
  • Před výstupem vzduchu dojde k jeho ohřátí, nedochází tak k uvolňování vlhkosti do okolního prostoru
  • Všechny tunely jsou konstruovány tak, aby umožňovaly snadné čištění, pohyblivé součásti jsou v maximální možné míře umístěny tak, aby nepřicházely s produktem do kontaktu
  • Filtrace Merv 14
  • Všude, kde je to možné, jsou součásti instalovány na podpěrách, aby bylo zamezeno složitému čištění

Buhler (https://www.buhlergroup.com/) je vedoucí producent zařízení pro cukrářskou výrobu.

Filename Filetype Filesize
Bepex Kreuter brochure.pdf application/pdf 5.55 MB