Pás pro sušení dřeva

Zpracování dřeva a biomasy do pelet nebo jiných produktů se zmenšeným objemem materiálu vyžaduje pečlivé a konzistentní řízení teploty. Představujeme řadu sušících dopravníků navržených speciálně pro účely přesně řízeného sušení biomasy.

Textilní pás pro sušení biomasy

Sušící pásy společnosti Amandus Kahl využívají pás z těsně pletené umělé tkaniny určený k přepravě vrstvy produktu a současně k jeho sušení procházejícím horkým vzduchem. Pás tkaniny slouží zároveň jako vzduchový filtr, zachycující prachové částice, které se tak nemohou stát zdrojem znečištění. Tyto sušící pásy jsou velmi účinné zejména tam, kde je na vstupu požadována teplota menší než 120 C, hodí se tedy tam, kde se k sušení využívá odpadní teplo z jiných procesů. Sušící pásy jsou provozovány v automatizovaném režimu, parametry procesu jsou monitorovány tak, aby bylo zajištěno optimální a efektivní sušení biomasy. Aby byl zajištěn stálý a stejnoměrný obsah vlhkosti ve výstupním vysušeném produktu i v případě, že vstupní surovinou je materiál s nerovnoměrným obsahem vlhkosti, je systém vybaven zařízením, zajišťujícím rovnoměrné rozložení materiálů napříč pásem a obracení materiálu v průběhu sušení.

VÝHODY

  • Každá jednotka je navrhována speciálně podle potřeb konkrétního provozu, zejména podle vstupního produktu, požadované výkonnosti a dostupných zdrojů tepla
  • Textilní pásy o šířkách 4 000 mm a 6 000 mm
  • Optimální šířky sušení 11 m až 45 m
  • Modulární systém se snadnou konfigurovatelností pro širokou škálu různých provozů
  • Návrh a konstrukce umožňující snadnou údržbu

Amandus Kahl (http://www.akahl.de/) navrhuje a vyrábí peletovací lisy s plochou matricí a souvisící vybavení pro úpravu mnoha různých produktů.