Ekonomický sáčkový obalovací stroj

Klínové sáčky jsou populárním obalem pro střední formáty výrobků, zvláště pak pro granulované výrobky, jakým je například káva. Je to ideální řešení také pro tekutiny. Vzhledem k požadavkům na dokonalé utěsnění v případě tekutin se často používají spíše předvyrobené sáčky, které však bývají drahé. Formovací stroj na výrobu specializovaných klínových sáčků, který umí používat fólie v roli k výrobě dokonalých obalů na všechny typy obsahu je ideálním řešením s vysokou přidanou hodnotou.

Sáčková plnička pro kávu, ovocná pyré a jogurty

Stroj BVH Quattro Seal od firmy Bossar je určen speciálně pro balení tekutin, viskózních a granulovaných produktů do uživatelsky příjemných jednorázových formátů s využitím ekonomických fólií v roli. Moderní design strojů BVH kombinuje to nejlepší z vertikálního i horizontálního plnění a utěsnění, a vyrábí nízkonákladové sáčky s trvalou kvalitou, ale i nákladnější alternativy připravené k okamžitému použití.

Stroj je schopen vyrábět sáčky s quattro zatavením o rozměrech 90 mm x 100 mm až 180 mm x 300 mm, přičemž plnicí objem je až 2000 cm3. Sáčky lze vyrábět s blokem dna nebo bez něj, přičemž všechny sáčky mohou být vybaveny vloženou horní hubicí pro nalévání.

BVH umožňuje rychlou změnu formátu a zajišťuje tak maximální flexibilitu. Délka sáčku se nastavuje pomocí plně servomotorického ovládání prostřednictvím dotykového displeje, zatímco šířka sáčku se upravuje pomocí rychloupínacích formátovacích límců.

Jakmile je sáček naformátován vertikálně, klasický robustní krokovací přepravník přesune sáček do jednotky plnění, poté do jednotky pro vložení ventilu a finální zatavení v horizontálním směru. Silné uchopovače zajišťují dokonalé naplnění a zatavení finálního produktu.

PŘÍNOS PRO VÁS

  • Nižší náklady díky eliminaci předvyrobených sáčků
  • Lze formovat širokou škálu produktů, ať už s ventilem a blokem dna, nebo bez nich
  • Rychlá výměna formátu snižuje dobu odstávky
  • Ovládání pomocí servomotorů snižuje odstávku kvůli údržbě na minimum
  • Může pracovat s rolemi fólie o průměru až 350 mm, což zajišťuje maximální flexibilitu

 

Bossar navrhuje a vyrábí širokou škálu balicích strojů HFFS s řízením plně pomocí servopohonů.