Obalovací stroj pro mléčné výrobky

Stále populárnější je používání sáčků pro práškové nebo strouhané mléčné výrobky. V této formě se prodávají strouhané sýry, mléko v prášku a podobné produkty, a to díky prodloužené životnosti, nižším nákladům na přepravu a na uskladnění, a také proto, že je to pohodlnější pro zákazníky. Při velkoobjemové výrobě je důležité nejen rychlé plnění a dobré zatavení obalu, ale také to, aby každé zařízení, které je v kontaktu s potravinami, splňovalo nezbytné hygienické požadavky.

Ploché nebo stojaté obaly výrobků vyžadujících hygienickou manipulaci

Stroj Bossar B3700 HFFS byl navržen speciálně pro plnění strouhaného sýra a práškových mléčných výrobků. Je vhodný také pro jiné než mléčné výrobky, které vyžadují plně hygienickou manipulaci.

Stroj B3700 je vyroben z titanu a nerezové oceli, a proto se nejen snadno čistí a sterilizuje, ale je také extrémně odolný.

Díky schopnosti dosáhnout „čisté“ a „ultračisté“ úrovně během balení díky využití laminárního proudění, UV lamp, popř. peroxidu vodíku, je vhodný pro širokou škálu produktů.

Jsou k dispozici varianty pro ploché i klínkové sáčky, přičemž stroj je schopen plnit sáčky s rozměry 140 mm x 140 mm až po 185 mm x 380 mm a plnicí objem je až 2000 cm3.

Tradiční a odolný krokovací transportní systém umožňuje nepřetržitý provoz s kapacitou až 140 sáčků za minutu.

Pro maximální flexibilitu je k dispozici možnost přidat do sáčku zip, což je pro strouhané nebo práškové mléčné výrobky ideální.

PŘÍNOS PRO VÁS

  • Navrženo pro nepřetržité rychlé provozy s kapacitou až 140 jednotek za minutu
  • Splňuje veškeré normy pro dané odvětví: WDA, USDA a UL
  • Plně hygienická konstrukce v nerezu a titanu usnadňuje čištění a údržbu
  • Tichý chod, pod 70 dB
  • Lze použít s laminárním průtokem, UV, nebo peroxidem vodíku, podle toho, co se hodí pro váš provoz

 

Bossar navrhuje a vyrábí širokou škálu balicích strojů HFFS s řízením plně pomocí servopohonů.