Obalovací stroj na retortové sáčky

Mnoho výrobků, které se dřív dávaly do konzerv, se nyní balí ekonomičtěji do retortových sáčků, které se po naplnění sterilizují v autoklávu. Tento speciální plastový film a lamináty s kovovou fólií jsou ideální pro balení potravin. Tradiční plničky na předem vyrobené sáčky nejsou vhodné pro hygienické provozy, a je tedy zapotřebí speciální systém pro plnění retortových sáčků, který je schopen sáček těsně uzavřít a zároveň snést vysoké tlaky v autoklávu.

Stroj na balení potravin do sáčků s hygienickým designem

Stroje řady Bossar BR Retort jsou určeny speciálně pro hygienické plnění předem vyrobených retortových sáčků na potravinové výrobky. Tyto systémy se skvěle hodí pro výrobní linky na polévky, tuňáky, kuřata, omáčky, předpřipravená jídla a těstoviny, a také pro farmaceutické aplikace.

Stroje řady BR jsou vyrobeny z nerezové oceli AISI 304, a proto se snadno čistí a dezinfikují. Kromě toho jsou z nerezové oceli AISI 316L vyrobeny všechny součásti, které přicházejí do styku s výrobkem. Systém lze také doplnit o jednotky na odstranění zbytkového kyslíku, například jednotky pro vstřikování N2 nebo páry, a upravit tak stroj přesně podle vašich požadavků.

Vysokotlaký uzavírací systém navržený společností Bossar byl vytvořen pro dokonalé uzavření v jakýchkoli podmínkách a umožňuje řídit teplotu s přesností +/- 1 stupeň Celsia, čímž se garantuje hermetické uzavření nejrůznějších typů sáčků.

Metoda transportu sáčků na robustním přepravníku zajišťuje spolehlivost a přesnost a přitom vysokou výrobní kapacitu až 180 sáčků za minutu. Řada BR uzavírá ploché nebo stojící sáčky o rozměrech od 60 mm x 80 mm až po 330 mm x 300 mm. Maximální objem plnění je 2000 cm3

PŘÍNOS PRO VÁS

  • Snadné čištění a sanitace
  • Garantované hermetické uzavření díky dokonalému řízení teploty
  • Doplňkový systém pro injektáž N2 nebo páry
  • Doplňkové vložení ventilu

Bossar navrhuje a vyrábí širokou škálu balicích strojů HFFS s řízením plně pomocí servopohonů.