Systém vzduchových nožů pro lahvovací linku

Mokré nádoby jsou nepřijatelné a při výrobě potravin a nápojů mohou působit potíže.  Je tedy zapotřebí systém, který zabrání sklouzávání nebo krčení štítků, který také umožní vysušení oblastí, na něž lze natisknout výrobní údaje. Existuje poptávka po sušičkách, díky nimž může výrobní linka běžet rychleji, zabírá méně místa, je čistší, flexibilnější a pracuje efektivněji než kdy dřív, což z ní dělá ideální řešení pro výrobu nebo obalovou techniku.

Ušetřete náklady díky účinnému a ekologickému vysoušení nádob

Vysoušecí systém se vzduchovými noži od společnosti Petek Proces je monoblokový systém, který lze začlenit jako samostatně stojící zařízení do lahvovací linky. Jednotka účinně odstraňuje prach a vlhkost z povrchů, a to díky systému vzduchových nožů a vysokootáčkovým odstředivým větrákům. Jednotka zaručuje dostatečnou kvalitu i tlak vzduchu. Je poháněna elektromotorem a opatřena vysokootáčkovým ventilátorem, který je přímo umístěný na hřídeli motoru a není tedy poháněn řemeny. Elektromotor je vybaven frekvenčním ovladačem umožňujícím přesné nastavení rychlosti průtoku a tlaku vzduchu v závislosti na používaných nádobách a objemech. Na straně sání je umístěn filtr pro hrubou filtraci vzduchu, který je pak přiváděn do ventilátoru.

Ventilátor je umístěn ve zvukově izolované skříni. Moderní design zaručuje úplnou izolaci, což vede k tiššímu provozu, který je tak pro uživatele příjemnější a šetrný k životnímu prostředí.

Důležitou součástí systému vzduchových nožů lahvovací linky je jednolinkový pásový dopravník. Vstupní a výstupní otvory lze upravit podle typu nádob a lze ho uzpůsobit pro stávající systém dopravníků ve vaší výrobě.

PŘÍNOS PRO VÁS

  • Výkonný a přesný průtok vzduchu na rozsáhlých plochách
  • Efektivnější, poskytuje víc vzduchu při nižším příkonu
  • Relativně nízké náklady na údržbu.

Petek Proces se specializuje na návrh a výrobu procesních zařízení pro potravinářský a nápojový průmysl.