Mletí a sušení CaCO3

Uhličitan vápenatý, široce používaný ve stavebnictví jako výplňový materiál, se obvykle vyrábí z práškových vápenců. Vibrace a hluk jsou typické problémy při provozu procesů výroby prášku CaCO3, zejména při mletí. Je proto nezbytné mít mlecí systém s klasifikátorem, který zajistí nízkou hlučnost a nízké vibrace při dosažení maximální jemnosti částic požadované při výrobě prášku CaCO3.

Mlýn pro jemné mletí a sušení měkkých až středně tvrdých minerálů

Kyvadlový mlýn PM od NEUMAN & ESSER je válcový mlýn používaný k jemnému mletí a sušení měkkých až středně tvrdých materiálů jako je jíl, bentonit, vápenec a mnoho dalších minerálů. Jedná se o robustní a odolný design kombinovaného systému mletí, deaglomerace, sušení a třídění.

Mlýn se skládá z robustního odlitku, skříně mlýna a rotoru s křížovou hlavou. Mlecí válec se pohybuje po kroužcích, jejichž odstředivé působení proti mlecímu kroužku redukuje minerály na jemné velikosti. Rotující lopatky vedou částice ze dna mlýna do mlecí zóny. Vzduchový systém pak dopravuje mleté částice do třídiče, kde hrubé částice odmítá a posílá je zpět do mlýna k dalšímu mletí. Rychlost třídiče lze upravit tak, aby vyhovovala požadavkům, které přicházejí s požadovanou distribucí velikosti částic. Následný sběrač přijímá částice s požadovaným konečným stupněm jemnosti.

The Pendulum Mill PM can achieve narrow particle size distribution with upper particle size ranging from 10 μm to 1,000 μm (1,250 to 18 mesh). The mill capacity ranges from 0.5 t/h to 150 t/h and can process material of up to 35% humidity.

Kyvadlový mlýn PM může dosáhnout úzké distribuce částic s velikostí v rozmezí od 10 μm do 1 000 μm (1 250 až 18 mesh). Kapacita mlýna se pohybuje od 0,5 t/h do 150 t/h a dokáže zpracovat materiál s vlhkostí až 35 %.

Výhody

Konstantní kvalita produktu a vynikající distribuce velikosti částic
Vysoká energetická účinnost
• Vysoké využití a minimální prostoje

NEUMAN & ESSER Process Technology GmbH se specializuje na mlecí a třídící systémy pro hrubé a nejjemnější mletí/třídění.

Filename Filetype Filesize
IMB_NEA Process EN 2018.pdf application/pdf 8.23 MB