Mlátička osiva

Po vymlácení semen z rostlinného materiálu je ještě třeba provést různé kroky čištění, abyste nakonec získali čisté semeno. Tento stroj provádí všechny tyto kroky v jednom procesu. Díky tomu je tento stroj ideální pro šlechtitelské stanice.

Mlácení semen bez poškození

STM-350 od společnosti Seed Processing Holland je mláticí zařízení vhodné pro zpracování produkce osiva a šlechtitelských stanic. Vymlátí semena zeleniny, polní plodiny a konopná semena z lusků, okolíků a pupenů, aniž by je poškodila.

Obsluha musí ručně vložit rostliny do stroje pomocí vstupního stolu, kde se lusky a okolíky poté rozdělí na menší kousky pomocí tří polyuretanových šlehačů. Vzhledem k tomu, že šlehače jsou vyrobeny z polyuretanu, jsou schopny odolat silným silám.

Rychlost a vzdálenost mezi mláticím košem a metly lze dále snadno upravit podle konkrétních požadavků uživatele. Jakmile mlátená semena projdou mláticím košem, jsou zpracována na třepacím sítů, která roztřídí semena do jednoho přepadu a nižší frakce. Přetečená frakce je vyprázdněna do antistatického koše, zatímco zbývající semena jsou přesunuta do odlučovače vzduchu, aby byla rozdělena na těžší a lehčí části.

Jakmile jsou semena oddělena od lusků nebo okolíků, dobrá a těžká se shromažďují v antistatickém koši. A nakonec, STM-350 je navržen s mnoha průhlednými polykarbonátovými okny, což umožňuje operátorům vizuální kontrolu a úpravu procesu, kdykoli je to nutné.

VÝHODY PRO VÁS

  • Čištění komory usnadňují trysky na stlačený vzduch
  • Třídění, čištění vzduchem a mlácení jsou integrovány do jednoho stroje, aby šetřily práci a čas
  • Automatický systém čištění zaručuje  extrémně krátky čas výměny/dobu. changeover time

Seed Processing Holland nabízí mláticí a extrakční stroje, sušárny, plnicí jednotky, klíčící skříně, (laboratorní) čisticí stroje, peletovací stroje, potahovače filmů, počítací stroje, váhy a balicí stroje pro všechny druhy osiva květin, zeleniny a polních plodin.