Pilotní homogenizátor

Od potravin až po farmacii je homogenizace nezbytným krokem ve výrobním procesu, který zajišťuje jednotnost produktu zlepšením jeho fyzikálních vlastností. Pokud není homogenizován, může tekutý produkt časem degenerovat, což vede k tvorbě sedimentů a separaci. To povede ke ztrátě požadovaných vlastností produktu, jako je uniformita, viskozita, konzistence a snížená skladovatelnost.

Snížení velikosti částic produktu pomocí kavitace zajišťuje stabilitu kapaliny

Vysokotlaký průmyslový homogenizátor od HOMMAK umožňuje trvalou homogenizaci heterogenních tekutých produktů, jako je mléko, ovocné šťávy, krémy, masti a další. Homogenizační účinek je dosažen snížením velikosti částic produktu prostřednictvím kavitace, smykové síly, nárazové rychlosti a turbulence pod tlakem, čímž se zabrání fází separaci v produktu.

Homogenizátor se skládá ze dvou hlavních prvků – kompresního bloku a homogenizační jednotky. Jak název napovídá, kompresní blok stlačuje ingredience pod vysokým tlakem. Homogenizační jednotka mikronizuje rozložené částice na specifikovanou velikost produktu.

Konstrukční a výrobní aspekty zařízení, jako je kapacita, tlak, výběr materiálu a konstrukce ventilu, jsou přizpůsobeny jeho konkrétní průmyslové aplikaci.

VÝHODY:

  • Ergonomický design s malým půdorysem
  • Vhodné pro abrazivní a viskózní produkty
  • Udržuje viskozitu a konzistenci produktu a zabraňuje usazování
  • Zlepšuje vlastnosti produktu a tím snižuje potřebu přísad
  • Snadná údržba a čištění (CIP a SIP)

 

Hommak je výrobce zařízení pro mlékárenský a potravinářský průmysl.