Pružné vaky pro plnění sypkých hmot

Pružné středně objemové vaky, označované zkratkou FIBC, jsou běžné používány v mnoha průmyslových procesech. Ve farmaceutickém průmyslu a odvětvích využívajících bioprocesy jsou však nároky kladené na tyto vaky vyšší, a to co se týče objemu i designu vaků. Zkušení biofarmaceutičtí výrobci vědí, že zařízení navrhovaná pro běžná průmyslová zařízení jsou často určena ke zpracování tuhého obsahu a řešení přepravy materiálů jsou pro potřeby biotechnologického průmyslu často nepříhodná a nedostatečná. Výrobci, kteří ve svých výrobních procesech využijí flexibilní řešení, navržená přímo po potřeby bioprocesů, získají významnou konkurenční výhodu.

Vaky pro objemnou přepravu a uchování materiálu s vynikajícími vlastnostmi zachování obsahu

Společnost ILC Dover je předním dodavatelem v oblasti manipulace s obsahem balení materiálu pro nejmodernější technické provozy i pro specifické potřeby jednotlivých koncových uživatelů, včetně NASA. Pro přepravu a uchovávání větších objemů potenciálně nebezpečných materiálů vyvinula společnost systém objemových vaků s vynikajícími vlastnostmi zajištění obsahu vaku. Tradiční vaky FIBC velmi často neposkytují dostatečnou ochranu materiálu, potřebnou ve farmaceutickém průmyslu a odvětvích využívajících bioprocesy. Použití nevhodných vaků v těchto odvětvích může vést ke snížení čistoty zařízení, křížové kontaminaci a vystavení obsluhy zbytečnému riziku. Systém G2PAC společnosti ILC Dover nabízí ty samé výhody jako tradiční vaky FIBC, tedy integrovaný zdvih a standardizované rozměry 35”, umožňující využít k manipulaci s těmito vaky standardní palety. Kromě toho však tyto vaky nabízí vlastnosti vhodné pro zvýšení efektivity při přepravě a uchovávání produktu. Vaky jsou vybaveny vnitřní vložkou, vyrobenou z materiálu ArmorFlex společnosti ICL Dover, opatřenou uzavíratelnými rukávy, zajišťujícími bezpečnost obsaženého materiálu během jeho přepravy. Uzávěry rukávů lze napojit na výrobní zařízení. Vaky jsou vybaveny rukávem jak pro nasypání, tak pro vysypání materiálu. Systém umožňuje dosáhnout úrovně zachování materiálu do 100 ug/m3 při 8 hod TWA.

VÝHODY

  • Ekonomický, snadno použitelný systém pro uchování materiálů, obdobný vakům FIBC

  • Rozměry vhodné pro standardní palety

  • Integrované rukávy, připojitelné přímo do výrobního zařízení

  • Trvanlivá vložka Armorflex, široce používaná pro uchovávání roztoků v biotechnologickém průmyslu

ILC Dover (http://www.ilcdover.com/) podporuje farmaceutické a biofarmaceutické zákazníky s jednorázovými systémy navrženy tak, aby byli práškové materiály přesypávany z cGMP na nanogramovou úroveň.

Filename Filetype Filesize
ILC Dover G2Pac brochure.pdf application/pdf 0.58 MB