Odstředivý diskový filtr

Farmaceutický a biotechnologický průmysl potřebuje zařízení pro filtrační procesy vysoké kvality, které zajistí zachycení potenciálně nebezpečných látek a zamezí kontaminaci produktu. Zkušení farmaceutičtí výrobci vědí, že zařízení navrhovaná pro běžná průmyslová zařízení často nevyhovují svou kvalitou, nesplňují požadavky platných hygienických směrnic. Výrobci, kteří ve svých výrobních procesech využijí kvalitní zařízení, vhodná přímo do farmaceutických výrob, získají významnou konkurenční výhodu.

Filtrační systém splňující požadavky platné pro farmaceutické výroby, zajišťující maximální separaci a řízení odsunu filtračního koláče

Filtrační systém Funda společnosti Mavag je odstředivý filtr s parametry vhodnými pro použití ve farmaceutickém a biotechnologickém průmyslu. Tyto filtrační jednotky jsou známé po celém světě, kde jsou široce využívány v mnoha různých provozech. Menší rozsah společnosti a její orientace na tradiční švýcarskou řemeslnou preciznost zaručují vysokou kvalitu jejich výrobků, požadovanou zákazníkem. Filtrační systém sestává z nádoby a rotujícího prvku, jehož působením se z tekutiny uvolňují suspendované částice, které se usazují na několika filtračních deskách, kterými tekutina v nádobě prochází. Při tomto uspořádání je důležitým krokem pečlivé vymývání filtračního koláče a úplně odstranění usazenin z filtračního koláče v rámci zcela uzavřeného procesu. Koláč může být odstraňován buď v tuhé formě, nebo ve formě kalu, v závislosti na požadavcích zákazníka. V obou těchto případech mohou být filtry provozovány v kontinuální i šaržové výrobě. Vzhledem k výše uvedených vlastnostem, vynikajícím možnostem ukládání obsahu a eliminaci křížové kontaminaci jsou tyto filtry velmi ceněnými zařízením, uplatňujícími se především ve farmaceutickém a biotechnologickém průmyslu.

VÝHODY

  • Zcela uzavřený filtrační proces
  • Počet filtračních desek v jednotce v rozmezí 9 až 90
  • Vybaven kontrolními porty
  • Odstranění filtračního koláče v tuhé formě nebo ve formě kalu
  • Kapacita v rozmezí 190 l až 6000 l

Mavag vyvýjí a vyrábí zařízení pro filtraci, sušení a agitaci pro farmaceutický a biotechnologický průmysl.