Dávková tekutá konše

Konšování je proces, při kterém dochází k redistribuci tukové fáze a chuťových látek z kakaové sušiny. Proces je důležitý zejména proto, že výrazně ovlivňuje texturu a chuť hotové čokolády, proto jsou detaily používaných postupů výrobním tajemství jednotlivých výrobců.

Energeticky účinné konšování a odpařování

Batch Liquid Conche TC od Royal Duyvis Wiener pracuje na principu míchání a odpařovaní čokolády, při kterém vzniká bohatá čokoláda s vynikající chutí.

Míchací rameno stroje uhlazuje vrstvu čokolády a rovnoměrně ji rozprostírá po ploše, čímž zlepšuje viskozitu produktu díky smykovému napětí. Částice jsou tudíž rozmělňovány a rovnoměrně rozprostírány, což vede k rozvoji plné chuti. Vlhkost a nežádoucí chuťové látky jsou odstraňovány kombinací účinného odpařování v tenké vrstvě a profukování horkým vzduchem.

VÝHODY PRO VÁS

  • Optimální efekt konšování
  • Lepší viskozita díky působení smykového napětí
  • Efektivní odstranění vlhkosti a nežádoucích chutí
  • Snadná instalace na zásobní nádrže vaší stávající výrobní linky
  • Všechny díly přicházející do kontaktu s produktem jsou vyrobeny z nerezové oceli

Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.