Lis na kakao

Po fermentaci, sušení, pražení a odslupkování kakaových bobů je získána kakaová hmota, kterou je dále nutné roztavit, roztavená kakaová hmota obsahuje zhruba stejný podíl kakaové sušiny a kakaového másla. Pro výrobu čokolády je nutné roztavenou kakaovou hmotu zpracovat a sušinu oddělit od kakaového másla.

Pokročilá technologie výroby a zpracování kakaa

Tento lis od firmy Duyvis slouží ke kontinuálnímu zpracování roztavené kakaové hmoty, při kterém je kakaové máslo odděleno od sušiny. Produktem zpracování je usazená sušina, která je dále rozmělněna pro další fázi výroby kakaového prášku.

Cyklus průběhu lisování je možné flexibilně přizpůsobit, což je zásadní, protože měnící se vlastnosti kakaové hmoty ovlivňují funkci lisu.

Díky ovládacímu softwaru je rychlost lisu nepřetržitě sledována a upravována podle změn vlastností kakaové hmoty.

VÝHODY PRO VÁS

  • Minimální doba odstávek
  • Maximální nákladová efektivita
  • Snadné čištění
  • Optimální výkon díky standardizaci
  • Důraz na bezpečnost

Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.