Stroj na konšování čokolády pro malé dávky a labortorní použití

Konšování hraje v procesu rozvinutí chuti čokolády naprosto klíčovou roli. Laboratorní zkoušky a práce spojené s vývojem potřebují malé konšovací stroje, vybavené přesným řízením parametrů procesu.

Konšování malých homogenních dávek s přesným řízením

Konšovací stroj Lab Conche JAF INOX je ideální pro nízkokapacitní a laboratorní použití. Je vhodný pro všechny druhy jemné čokolády. Jeho speciální konstrukce a pohon o výkonu 3 HP umožňují míchání ve směru hodinových ručiček a konšování proti směru hodinových ručiček s vysokým tlakem roztírání, zajišťujícím homogenní hmotu bez použití aditiv. Laboratorní konšovací stroj je vybaven 1,2kW elektrickým ohřívačem, PID regulátorem teploty s rozlišením 0,1 C. Čidla PT-100 umožňují stálé sledování teploty vody a teploty produktu. Laboratorní konš je vybaven mikroodtahem, sloužícím k odvodu nežádoucích těkavých látek. Možný je také volný odvod otevřením víka/mřížky. Konstrukce stroje je z nerezové oceli, kapacita 10 kg/dávka.

VÝHODY:

Příprava malých dávek při vývoji a zkouškách produktu
Konstrukce z nerezové oceli odolná vůči korozi
Výroba hladké, homogenní směsi efektivním mícháním
Konzistentní kvalita dosažená přesným řízením teploty
Zlepšení chuti využitím odvodu těkavých látek

JAF Inox, součástí Royal Duyvis Wiener Group, je výrobcem malokapacitních sofistikovaných zařízení pro zpracování čokolády.