Chlazení | Stroje a zařízení | Potraviny


Průmyslové potravinářské procesy, které zahrnují tepelné zpracování složek, často vyžadují speciální chlazení, aby zajistily maximální kvalitu produktu. Procesy, které zahrnují vaření, pražení nebo tání přísad, mohou vyžadovat ochlazování, než mohou pokračovat do další fáze výroby. Některé složky vyžadují vyšší teploty pro manipulaci nebo tvarování a poté potřebují chlazení, aby se zpevnily nebo se vrátily do požadovaného viskózního stavu. Mohou být použity různé metody chlazení pomocí pásu, bubnu, tunelu a jiných.


Inženýři firmy Vekamaf mají dlouholeté zkušenosti s poradenstvím v oblasti potravinářského a cukrářského průmyslu v oblasti nejnovějších technologií chlazení. Dbáme na to, abychom plně porozuměli výrobním problémům našich klientů a protože spolupracujeme s nejmodernějšími výrobci zařízení na světě, vždy jsme schopni poradit o nejnovějších chladicích technologiích, abychom zlepšili kvalitu a efektivitu a současně snížili náklady. Ujistíme se, že naše chladicí zařízení pracuje bezproblémově s vašimi stávajícími linkami, což vám umožní vidět rychlou návratnost investic z vaší nové technologie chlazení.

Číst více
Našli jsme 45 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....

Stolní separátor na obilí

Stolní separátor na obilí

Nepřesné třídění ovsa a jiných obilovin snižuje výnos. Aby se zabránilo plýtvání, musí být loupaná a neloupaná jádra pečlivě oddělena. Kromě výrobní kapacity snižuje chybná separace i kvalitu konečného produktu....

Jemná leštička na oves

Jemná leštička na oves

Jemné chmýří pokrývající ovesná zrna komplikuje čištění stroje na zpracování zrn. Vlákna podobná vlasům si najdou cestu do zákoutí stroje a hrozí ucpání systémů. Ne každé zrno ovsa se však...

Jemný odstraňovač plev z obilí

Jemný odstraňovač plev z obilí

Loupání je základním krokem při zpracování zrna, ale snižuje výnos, pokud není prováděno pečlivě. Při agresivních metodách loupání hrozí rozbití materiálu zrna nebo zhoršení jeho kvality. Předběžnou úpravou plev se...

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Účinná počáteční příprava ovoce a zeleniny na výrobu může být bez příslušného zařízení obrovským problémem. A proto, pokud hledáte řešení, které je schopno účinně odstranit ty nejodolnější nečistoty z produktů,...

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Kvalita semen a zrn se začíná zhoršovat, jakmile jsou sklizeny. Proto je nezbytné co nejdříve odstranit nečistoty a špínu, aby byl zajištěn vysoce kvalitní produkt pro koncové uživatele. Aby se...

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Jak si lidé více uvědomují zdraví, stalo se mražené ovoce a zelenina oblíbenou volbou pro zákazníky. Vysoce kvalitní mražení bez ztráty tvaru, aroma nebo výživy se tedy ukazuje jako zásadní...

Magnetický separator osiva

Magnetický separator osiva

Je velmi obtížné oddělit semena s prasklinami nebo otvory od nepoškozených semen. Způsob, jak toho dosáhnout, je použít železitý prášek a vyplnit tyto nedokonalosti semen a tím je oddělit. Proto...

Průmyslový sterilizátor lahví

Průmyslový sterilizátor lahví

Sterilizace je při výrobě nápojů důležitý proces, kterým se zajišťuje vyhubení mikroorganismů. Je důležité zabránit možnosti opětovného infikování výrobku nesterilním víčkem. Proto je potřeba mít specializovaný, na míru ušitý systém...

CIP systém pro nápoje

CIP systém pro nápoje

Procesy typu clean-in place (CIP - čištění systémů na místě) jsou nezbytnou součástí výroby potravin a nápojů, která nesmí selhat. Až příliš často však čistící postupy nejsou vyladěné pro produkt,...

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Sušení mrazem neboli lyofilizace je složitý a časově náročný sušicí proces, při kterém je vyžadováno uchování kvality výrobku. Může to být jemná a drahá procedura vyžadující vysokou úroveň hygienických standardů....

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie chlazení přísad a konečných výrobků v potravinářském průmyslu


Vekamaf má dlouholetou tradici poradenství v čokoládovém a cukrářském průmyslu a máme zkušenosti s poradenstvím ohledně tunelů pro chlazení čokolády, které poskytují nejvyšší kvalitu pro všechny výrobní stupně. Vedle zlepšování výkonu chlazení jsme také schopni poradit o nejnovějších tunelech pro úsporu energie, které pomáhají snížit spotřebu energie a náklady.


Můžeme nabídnout speciální řešení chlazení včetně chladicích bubnů pro karamely a jiné měkké směsi, které vyžadují speciální manipulaci k udržení nejlepší kvality. Pro zpracování kakaových bobů nabízíme nejnovější kakaové chladicí zařízení, které zajistí rychlé ochlazení bobů, aby byl zajištěn dokonalý výsledek pražení.


Nabízíme široký sortiment chladicích pásů, které vyhovují všem výrobním stupňům a umožňují, aby vaše potahovací procesy probíhaly při optimální účinnosti s nejvyšší kvalitou výrobku.