Chlazení | Stroje a zařízení | Potraviny


Průmyslové potravinářské procesy, které zahrnují tepelné zpracování složek, často vyžadují speciální chlazení, aby zajistily maximální kvalitu produktu. Procesy, které zahrnují vaření, pražení nebo tání přísad, mohou vyžadovat ochlazování, než mohou pokračovat do další fáze výroby. Některé složky vyžadují vyšší teploty pro manipulaci nebo tvarování a poté potřebují chlazení, aby se zpevnily nebo se vrátily do požadovaného viskózního stavu. Mohou být použity různé metody chlazení pomocí pásu, bubnu, tunelu a jiných.


Inženýři firmy Vekamaf mají dlouholeté zkušenosti s poradenstvím v oblasti potravinářského a cukrářského průmyslu v oblasti nejnovějších technologií chlazení. Dbáme na to, abychom plně porozuměli výrobním problémům našich klientů a protože spolupracujeme s nejmodernějšími výrobci zařízení na světě, vždy jsme schopni poradit o nejnovějších chladicích technologiích, abychom zlepšili kvalitu a efektivitu a současně snížili náklady. Ujistíme se, že naše chladicí zařízení pracuje bezproblémově s vašimi stávajícími linkami, což vám umožní vidět rychlou návratnost investic z vaší nové technologie chlazení.

Číst více
Našli jsme 47 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...

Třídič zrn podle barvy

Třídič zrn podle barvy

Detekce nečistot ve zpracovaném obilí je dnes stále náročnější, protože se zvyšuje produkční kapacita. Kromě kontaminantů, jako jsou cizí nebo zlomená zrna, mají zbarvená jádra nepříznivý dopad na kvalitu produktu....

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Průmyslová IQF mraznička na ovoce a zeleninu

Jak si lidé více uvědomují zdraví, stalo se mražené ovoce a zelenina oblíbenou volbou pro zákazníky. Vysoce kvalitní mražení bez ztráty tvaru, aroma nebo výživy se tedy ukazuje jako zásadní...

Mlátička osiva

Mlátička osiva

Po vymlácení semen z rostlinného materiálu je ještě třeba provést různé kroky čištění, abyste nakonec získali čisté semeno. Tento stroj provádí všechny tyto kroky v jednom procesu. Díky tomu je...

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Lyofilizátor pro zkušební výrobu

Sušení mrazem neboli lyofilizace je složitý a časově náročný sušicí proces, při kterém je vyžadováno uchování kvality výrobku. Může to být jemná a drahá procedura vyžadující vysokou úroveň hygienických standardů....

Automatický lyofilizační systém

Automatický lyofilizační systém

Sušení mrazem (lyofilizace) může být nákladný proces spojený s mnoha obtížemi. Když se jedná o výrobky pro zdravou výživu, je nutné zajistit, aby výrobek byl stabilní, koncentrovaný a měl dlouhou...

Průmyslový lyofilizátor potravin

Průmyslový lyofilizátor potravin

Produkty zdravé výživy a potravinové doplňky mohou být velmi citlivé a musí se chránit před vnějšími vlivy, jako jsou výkyvy teploty, změny koncentrace kyslíku a vystavení světlu. Sušení pomocí mrazu...

Pásový lyofilizátor pro nepřetržitý provoz

Pásový lyofilizátor pro nepřetržitý provoz

Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější metoda sušení, kdy se co nejvíc uchovává aroma produktu. Je široce využívaná při zpracování kávy, ale také v aplikacích potravinářského a farmaceutického průmyslu. Specializované...

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Předtím, než zakoupíte úplnou extrakční linku, musíte určit správné parametry procesu pro vaše výrobky. Malá extrakční linka pro zkušební provoz představuje ideální řešení pro testování a vývoj ve spolehlivé a...

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pro vývoj extrahovaných koncentrátů na bázi vody nebo alkoholu představuje malá pilotní odpařovací linka ideální řešení pro testování a vývoj produktů ve spolehlivé a snadno použitelné konfiguraci, případně pro výrobu...

Extrakční linka na přírodní ingredience

Extrakční linka na přírodní ingredience

Extrakční linka vyrobená na míru s využitím nejmodernějších technologií může zlepšit účinnost a snížit náklady při výrobě přírodních extraktů pro potravinářský a farmaceutický průmysl. Extrakční linka pro získávání esenciálních olejů,...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie chlazení přísad a konečných výrobků v potravinářském průmyslu


Vekamaf má dlouholetou tradici poradenství v čokoládovém a cukrářském průmyslu a máme zkušenosti s poradenstvím ohledně tunelů pro chlazení čokolády, které poskytují nejvyšší kvalitu pro všechny výrobní stupně. Vedle zlepšování výkonu chlazení jsme také schopni poradit o nejnovějších tunelech pro úsporu energie, které pomáhají snížit spotřebu energie a náklady.


Můžeme nabídnout speciální řešení chlazení včetně chladicích bubnů pro karamely a jiné měkké směsi, které vyžadují speciální manipulaci k udržení nejlepší kvality. Pro zpracování kakaových bobů nabízíme nejnovější kakaové chladicí zařízení, které zajistí rychlé ochlazení bobů, aby byl zajištěn dokonalý výsledek pražení.


Nabízíme široký sortiment chladicích pásů, které vyhovují všem výrobním stupňům a umožňují, aby vaše potahovací procesy probíhaly při optimální účinnosti s nejvyšší kvalitou výrobku.