Filtrace | Stroje a zařízení | Potraviny

V odvětví potravinářského a nápojového průmyslu existuje velmi široká škála kapalných procesů a mnohé z nich vyžadují, aby byli složky nebo hotové výrobky sítovány nebo filtrovány s cílem odstranit nečistoty, zpracovat vedlejší produkty a zvýšit konečnou kvalitu.


V procesech, kde jsou lisovány surové složky nebo kde se přísady dostávají do kapalného prostředí, je nutná účinná filtrace k odstranění nečistot nebo zachycení požadovaných složek. Mnoho procesů může vyžadovat průtok vzduchu, který byl filtrován, aby se odstranily částice, zejména v čistých prostorách nebo kde jsou regulovány teploty a vlhkost.


Vekamaf má rozsáhlé zkušenosti ve všech oblastech filtračního zařízení pro potravinářský průmysl. Naši inženýři spolupracují s některými nejmodernějšími výrobci zařízení v průmyslu, kteří mají k dispozici nejnovější technologie. Posuzujeme požadavky na filtraci a zajistíme, že se naše zařízení bude bezproblémově integrováno s vaší stávající výrobní linkou pomocí pokročilých technologií ke zvýšení výkonu a snížení nákladů.

 

Číst více
Našli jsme 21 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve...

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...

Kontinuální potahovač na čokoládu

Kontinuální potahovač na čokoládu

Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...

Malý potahovač na čokoládu

Malý potahovač na čokoládu

Máte maloobjemovou výrobu, ale potřebujete potahovat ve špičkové kvalitě? Kvalitnější potahovače bývají obvykle k dispozici pouze pro výrobní linky s větší kapacitou, což pro menší výrobu bývá nepraktické a příliš...

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...

Linka na zpracování kakaového másla s filtračním systémem

Linka na zpracování kakaového másla s filtračním systémem

Kakaové máslo po vylisování nikdy není zcela bez obsahu pevných látek. Zpracování kakaového másla proto musí zahrnovat filtraci a temperování, a až poté může být vytemperované kakaové máslo plněno a...

Potahovací stroj pro potahování čokoládou pro střední objemy produkce

Potahovací stroj pro potahování čokoládou pro střední objemy produkce

Prvotřídní potahovací stroj s možnou kapacitou od 100 do 500 kg/h. Všechny posuny lze nastavit pomocí dotykové obrazovky řídícího panelu Stroj ROBY společnosti Hacos je univerzální stroj určený k potahování...

Odvlhčovače vzduchu

Odvlhčovače vzduchu

U postupů a produktů citlivých na vlhkost může používání vysoušečů vzduchu pomoci výrazně snížit náklady na provoz závodu. Přesné řízení vlhkosti a teploty Odvlhčovače vzduchu od firmy Ventilex se nabízí v řadě...

Stroj na zdobení pralinek

Stroj na zdobení pralinek

Na automatické potahování čokoládových bonbónů a pralinek Zvyšte objem výroby a zachovejte úroveň kvality produktů Chardon od firmy Hacos je stroj na automatické potahování a zdobení čokoládových bonbónů a pralinek....

Potahovací nástavec pro automatický temperovací stroj

Potahovací nástavec pro automatický temperovací stroj

Používá se v cukrářské výrobě na potahování ořechů, zmrzliny, karamelu, sušenek a cukroví čokoládou. Potahování je v zásadě mechanická alternativa ručního máčení. Potahování čokoládou prodlužuje trvanlivost cukrářských výrobků. Zvyšte objem výroby...

Kompaktní potahovací stroj

Kompaktní potahovací stroj

Potahovací stroj s nízkými náklady pro středněobjemové výroby. Spusťte výrobu s potahovacím strojem určeným pro středněobjemové výroby Zařízení HE/HET Enrober společnosti Hacos je kompaktní potahovací stroj. Řada potahovacích strojů HE/HET...

Stroj pro potahování čokoládou

Stroj pro potahování čokoládou

Aplikace čokolády nebo karamelu na Váš produkt. Představujeme potahovací stroj určený pro aplikaci čokolády, navržený a konstruovaný na základě mnohaletých zkušeností v oblasti cukrářské výroby. Čokoládové, směsné nebo karamelové polevy...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie filtrace v procesech výroby potravin


Čistý a suchý vzduch může být životně důležitý pro celou škálu specializovaných aplikací, aby se zabránilo kontaminaci a problémům s kvalitou výrobků, ale také ochrana pracovní síly v procesech, které mohou vytvářet zvýšené hladiny vzdušných částic. Stejně jako technologie filtrování vzduchu můžeme doporučit i odvlhčování a úpravu vzduchu, abychom ochránili výrobní prostředí nebo zlepšili kvalitu výrobku.


Tam, kde jsou přijímány tekuté vstupy s vysokou úrovní nečistot nebo kontaminace, máme řadu vysokotlakých lisových filtrů ve vertikálních nebo horizontálních formátech. U vysokoteplotních kapalin, kde je žádoucí minimální plýtvání, můžeme doporučit vysoce výkonné deskové filtry.


Pro potřeby filtrace větších rozměrů máme k dispozici celou řadu vakuových pásových filtrů a vakuových bubnových filtrů, které mohou být přizpůsobeny velikostem jakékoli aplikace.


Vekamaf může pomoci při separačních procesech pro konkrétní potravinářské odvětví. Například náš ´winnower´ kakaových bobů účinně odstraňuje slupku z kakaových bobů, což umožňuje produkci čokolády nejvyšší kvality.