Formování | Stroje a zařízení | Potraviny

Stroje a zařízení pro tvarování cukrovinek přebírají směsné ingredience pro recept a tvarují je do vhodné formy pro další fázi procesu. Cukrářské ingredience mohou být formovány prakticky do jakéhokoli tvaru nebo velikostí a moderní stroje jsou schopny přizpůsobit a měnit své formovací vzorce rychle a snadno mezi posuny nebo změnami šarží. Formování může mít formu individuálně tvarovaných výtlačků, výroby nepřetržitých pramenů nebo plátů, tvorby pelet nebo kombinace přísad do tyčinek.


Vekamaf má dlouholeté zkušenosti s poskytováním poradenství v oblasti cukrářského a pekařského průmyslu na nejnovější technologii formování. Zabýváme se nejvíce inovovanými výrobci formovacích zařízení na světě, abychom zajistili, že budeme vždy schopni poskytovat technologická řešení, která zvýší efektivitu, sníží náklady a udrží či zvýší kvalitu výrobků. Můžeme vám pomoci vybrat si vybavení, které bude hladce fungovat s vaší stávající výrobní linkou, nebo vám můžeme poradit při vytváření nových linek, které budou maximálně využívat moderní stroje pro úsporu energie a flexibilní formování.

Číst více
Našli jsme 40 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Extrudér na pekařské hmoty

Extrudér na pekařské hmoty

Chcete vyrábět co nejširší sortiment extrudovaných nebo plněných produktů, ale nechcete přitom obětovat kvalitu a flexibilitu? Klasické systémy bývají navrženy pro dosažení vynikajících výsledků jen s úzkým sortimentem hmot. Nevýhodou...

Plnič pro pekařské výrobky s vertikálním pohybem hlavice

Plnič pro pekařské výrobky s vertikálním pohybem hlavice

Chcete vyrábět co nejširší sortiment extrudovaných nebo plněných produktů, ale nechcete přitom obětovat kvalitu a flexibilitu? Klasické systémy bývají navrženy pro dosažení vynikajících výsledků jen s úzkým sortimentem hmot. Nevýhodou...

Plnič s rotační šablonou

Plnič s rotační šablonou

Potřebujete vyrábět produkty s nějakým vzorem ve značném objemu, ale děláte si starosti s kvalitou? Tradiční stroje bývají kompromisem mezi rychlostí a přesností. Navíc mají jen úzkou škálu hmot, které...

Vysokorychlostní plnič čokolády

Vysokorychlostní plnič čokolády

Potřebujete zpracovávat velké množství produktů? Například pro formy, dlouhé plněné výrobky, karamely, přísady, tukové hmoty, chipsy a další? A potřebujete je zpracovávat rychle a ve velkých objemech, aniž by to...

Plnič čokolády

Plnič čokolády

Chcete ten nejkvalitnější plnič pro svou malou až střední výrobu? Klasické plniče za nízkou cenu nejsou flexibilní a kvalita jejich produkce bývá nekonzistentní, zatímco ty, které potřebujete a které mají...

Ekonomický plnič čokolády s C-rámem

Ekonomický plnič čokolády s C-rámem

Ztrácíte čas i peníze kvůli odstávkám vaší multiproduktové linky? Klasické plniče často vyžadují dlouhou dobu na výměnu komponent pro různé receptury nebo kvůli čištění, čímž se může snižovat výrobní kapacita....

Plnič na provzdušněné hmoty

Plnič na provzdušněné hmoty

Chcete pracovat s těmi nejjemnějšími provzdušněnými hmotami a udržet špičkovou kvalitu výsledných produktů? Klasické plniče jsou pro takovou manipulaci často příliš agresivní, což vede k nerovnoměrné kvalitě produktů. Potřebujete šetrný...

Malý podavač se zásobníkem s pružnými stěnami

Malý podavač se zásobníkem s pružnými stěnami

V mnoha laboratorních aplikacích a výrobních procesech je třeba dávkovat malá množství práškových produktů do laboratorního vybavení nebo do nádob skutečně malých rozměrů. Obdobně v pilotních provozech je při simulaci...

Podavač se zásobníkem s pružnými stěnami

Podavač se zásobníkem s pružnými stěnami

Vzhledem k rozdílným vlastnostem suchých práškových produktů jsou k dávkování těchto materiálů plnicím šnekem požadovány specializované podavače. U špatně tekoucích a hrudkujících typů práškových produktů může interním mícháním docházet k...

Vysokokapacitní řezačka proužků

Vysokokapacitní řezačka proužků

Řezání kontinuálních proužků a plátků směsi ingrediencí na jednotlivé tyčinky, pásky a jiné tvary konečných produktů. Představujeme vysokorychlostní příčnou řezačku s kapacitou až 1000 řezů/min, vhodnou k řezání všech typů...

Podélná řezačka

Podélná řezačka

Řezání kontinuálního plátu směsi ingrediencí na oddělené nekonečné proužky, které budou dále zpracovány do tvarů tyčinek nebo jiných konečných tvarů. Podélná řezačka kontinuálních plátů vhodná k řezání plátů všech typů...

Stroj pro formování plátů

Stroj pro formování plátů

Formování směsi ingrediencí do kontinuálního plátu pro jeho další zpracování do tvarů tyčinek, dílků a jiných tvarů. Zajistí spolehlivé formování plátů provzdušněných produktů a produktů citlivých na působení tlaku z...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro výrobu cukrovinek a potravin


Vekamaf poskytuje celou řadu špičkových strojů pro ukládání čokolád, které vyhovují každému výrobnímu prostředí. Od flexibilních vkladačů s malým objemem s rychlou výměnou pro šaržovou výrobu až po vysoce objemné nepřetržité výrobní vkladače navržené tak, aby využívaly méně energie a byli maximálně spolehlivé.


Poskytujeme stroje na výrobu širokého sortimentu plných a tuhých čokoládových výrobků včetně nejkvalitnějších delikátních malých šaržových produktů. Všechny stroje jsou navrženy tak, aby byly snadné a rychlé, aby byly dodrženy hygienické normy a snížily prostoje při běžném čištění nebo při změně produktu.


K výrobě tyčinek a plátů s použitím několika složek můžeme poskytnout celou řadu zařízení pro vytváření pramenů, které jsou schopné produkovat kdekoli od 1 až 3 pramenů směsí přísad, aby vyhovovaly nejsložitějším receptům. Náš sortiment vysokovýkonných strojů pro řezání pásů a plátů zlepšuje výkonnost a efektivitu tvorby tyčinek, pásů a podobných tvarů konečných výrobků.