Pražení je metoda zpracování surovin pomocí suchého tepla. Výrobek, který se praží, je zcela obklopen horkým vzduchem pomocí uzavřené pece, která zajišťuje velmi rovnoměrné zahřátí. To lze dále zvýšit přidáním rotace nebo vibrace pece. Pražení se používá k přivedení surových surovin do stavu, kdy mohou být použity v konečném produktu (např. s kávou nebo kakaem) nebo ke zvýšení chuti produktů karamelizací a povrchovým zbarvením (jako u ořechů).
Vekamaf má zkušenosti s poskytováním nejnovějších technologií pražení pro potravinářský průmysl, se zvláštním zaměřením na vybavení používané k pražení kakaa, kávy a ořechů. Spolupracujeme s předními výrobci pražících zařízení, abychom zajistili, že budeme mít vždy přístup k novým vývojům. Spolupracujeme s našimi klienty, abychom plně porozuměli výzvám při pražení produktů a poskytli řešení, která se mohou plynule integrovat s jejich stávajícími výrobními linkami.
Číst více
Pro přesné srovnání míry konverze uhlíku a výtěžků u šesti souběžně probíhajících anaerobních fermentací. Velmi přesná charakteristika kvality fermentace Monitor procesů alkoholového kvašení od firmy Getinge Applikon je robustní a uživatelsky...
Lampy SSL (Solid state lamp) mají unikátní světelnou charakteristiku pro aplikace zahrnující kultivaci rostlinných buněk. Osvětlený bioreaktor se světelným zdrojem SSL je vhodný zejména pro laboratorní pěstování rostlin a dalších...
Stejnoměrné pražení je při výrobě chutné čokolády zcela zásadním faktorem. Přesné řízení teploty a parametrů rotace je zcela nezbytné k zajištění dodávky správného množství tepla každému jednotlivému bobu po celou...
Doby a teploty pražení se mohou různit podle typu zpracovávaného produktu a požadovaného koncového produktu. Reprodukovatelný profil procesu pražení umožňuje přípravu konzistentního produktu. Pražení bobů, drtě a ořechů s programovatelnou...
Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...
Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...
Homogenní pražení kakaových bobů je při výrobě jemné čokolády naprosto zásadní. Přesné řízení teploty je nezbytné proto, aby každý jednotlivý bob získával po celou požadovanou dobu pražení potřebné množství tepla....
Pro maximální hodnotu je ideální volbou vysokotlaký homogenizátor, který je vhodný jak pro laboratorní tak pro pilotní/malou farmaceutickou výrobu. Plná kontrola nad všemi procesními prvky a 100% škálovatelnost ve spojení...
Dodáváme řadu specializovaných zařízení na pražení pro konkrétní potravinářský průmysl. Například náš sortiment válcových čokoládových pražičů je speciálně navržen tak, aby poskytoval vynikající jednotné výsledky pro vysoce kvalitní produkt.
Pražení kávy je dalším speciálním procesem a společnost Vekamaf může poradit ohledně pražíren kávy všech kapacit od laboratorních pražíren, které zvyšují zkušenosti zákazníků až do 3000 kg/h průmyslových pražíren navržených pro maximální výkon s nejvyšší kvalitou.
Pro kompletní drobné cukrářské řešení můžeme poskytnout kompletní čokoládové linky \"od bobů po čokoládu\", které zvládnou šarže od 10 kg do 200 kg. Pro použití v laboratořích při vývoji výrobků až po kompletní výrobní linky na klíč, můžeme dodat kompletní řešení pro výrobu čokolády pro malé i velké výrobce.
Pokud potřebujete flexibilní stroje, které jsou schopné zpracovávat několik typů přísad, máme kompaktní pražiče, které jsou snadno použitelné a mohou pražit širokou škálu ořechů a bobů jako součást širokého spektra výrobních procesů.