Pražení | Stroje a zařízení | Potraviny

Pražení je metoda zpracování surovin pomocí suchého tepla. Výrobek, který se praží, je zcela obklopen horkým vzduchem pomocí uzavřené pece, která zajišťuje velmi rovnoměrné zahřátí. To lze dále zvýšit přidáním rotace nebo vibrace pece. Pražení se používá k přivedení surových surovin do stavu, kdy mohou být použity v konečném produktu (např. s ​​kávou nebo kakaem) nebo ke zvýšení chuti produktů karamelizací a povrchovým zbarvením (jako u ořechů).


Vekamaf má zkušenosti s poskytováním nejnovějších technologií pražení pro potravinářský průmysl, se zvláštním zaměřením na vybavení používané k pražení kakaa, kávy a ořechů. Spolupracujeme s předními výrobci pražících zařízení, abychom zajistili, že budeme mít vždy přístup k novým vývojům. Spolupracujeme s našimi klienty, abychom plně porozuměli výzvám při pražení produktů a poskytli řešení, která se mohou plynule integrovat s jejich stávajícími výrobními linkami.

 

Číst více
Našli jsme 30 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Stolní separátor na obilí

Stolní separátor na obilí

Nepřesné třídění ovsa a jiných obilovin snižuje výnos. Aby se zabránilo plýtvání, musí být loupaná a neloupaná jádra pečlivě oddělena. Kromě výrobní kapacity snižuje chybná separace i kvalitu konečného produktu....

Jemná leštička na oves

Jemná leštička na oves

Jemné chmýří pokrývající ovesná zrna komplikuje čištění stroje na zpracování zrn. Vlákna podobná vlasům si najdou cestu do zákoutí stroje a hrozí ucpání systémů. Ne každé zrno ovsa se však...

Jemný odstraňovač plev z obilí

Jemný odstraňovač plev z obilí

Loupání je základním krokem při zpracování zrna, ale snižuje výnos, pokud není prováděno pečlivě. Při agresivních metodách loupání hrozí rozbití materiálu zrna nebo zhoršení jeho kvality. Předběžnou úpravou plev se...

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Účinná počáteční příprava ovoce a zeleniny na výrobu může být bez příslušného zařízení obrovským problémem. A proto, pokud hledáte řešení, které je schopno účinně odstranit ty nejodolnější nečistoty z produktů,...

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Kvalita semen a zrn se začíná zhoršovat, jakmile jsou sklizeny. Proto je nezbytné co nejdříve odstranit nečistoty a špínu, aby byl zajištěn vysoce kvalitní produkt pro koncové uživatele. Aby se...

Magnetický separator osiva

Magnetický separator osiva

Je velmi obtížné oddělit semena s prasklinami nebo otvory od nepoškozených semen. Způsob, jak toho dosáhnout, je použít železitý prášek a vyplnit tyto nedokonalosti semen a tím je oddělit. Proto...

Průmyslový sterilizátor lahví

Průmyslový sterilizátor lahví

Sterilizace je při výrobě nápojů důležitý proces, kterým se zajišťuje vyhubení mikroorganismů. Je důležité zabránit možnosti opětovného infikování výrobku nesterilním víčkem. Proto je potřeba mít specializovaný, na míru ušitý systém...

CIP systém pro nápoje

CIP systém pro nápoje

Procesy typu clean-in place (CIP - čištění systémů na místě) jsou nezbytnou součástí výroby potravin a nápojů, která nesmí selhat. Až příliš často však čistící postupy nejsou vyladěné pro produkt,...

Vzduchový proplachovací systém na nádoby

Vzduchový proplachovací systém na nádoby

Tradiční systémy proplachování nádob vodou používané v potravinářství a farmaceutickém průmyslu spotřebovávají velké množství vody, kterou se tak plýtvá. Propláchnuté nádoby je pak třeba vysušit, což dále zvyšuje spotřebu energie....

Tiskárna kódů na plechovky s integrovaným sušicím systémem

Tiskárna kódů na plechovky s integrovaným sušicím systémem

Když se má na plechovku určenou pro koncového zákazníka vytisknout datum a číslo šarže, musí být plechovka suchá a bez prachu, jinak dojde k chybě tisku. Pro přípravu plechovek před...

Oplachovací a vysoušecí systém na nádoby

Oplachovací a vysoušecí systém na nádoby

Plnění nádob používaných pro nejrůznější spotřební produkty bývá spojeno s určitým přelitím, zbytky nebo dalším odpadem, který je třeba odstranit dřív, než výrobek může postoupit dál k označení štítkem, potisku...

Mobilní sušička se vzduchovými noži na nádrže

Mobilní sušička se vzduchovými noži na nádrže

Sanitace a čištění velkých nádrží, jako jsou skladovací tanky nebo míchače je klíčovou fází výroby mnoha potravinářských a farmaceutických produktů. Avšak sušení těchto nádrží může být časově náročné, může zpomalovat...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro pražení surovin v potravinářské výrobě


Dodáváme řadu specializovaných zařízení na pražení pro konkrétní potravinářský průmysl. Například náš sortiment válcových čokoládových pražičů je speciálně navržen tak, aby poskytoval vynikající jednotné výsledky pro vysoce kvalitní produkt.


Pražení kávy je dalším speciálním procesem a společnost Vekamaf může poradit ohledně pražíren kávy všech kapacit od laboratorních pražíren, které zvyšují zkušenosti zákazníků až do 3000 kg/h průmyslových pražíren navržených pro maximální výkon s nejvyšší kvalitou. 

Pro kompletní drobné cukrářské řešení můžeme poskytnout kompletní čokoládové linky \"od bobů po čokoládu\", které zvládnou šarže od 10 kg do 200 kg. Pro použití v laboratořích při vývoji výrobků až po kompletní výrobní linky na klíč, můžeme dodat kompletní řešení pro výrobu čokolády pro malé i velké výrobce.


Pokud potřebujete flexibilní stroje, které jsou schopné zpracovávat několik typů přísad, máme kompaktní pražiče, které jsou snadno použitelné a mohou pražit širokou škálu ořechů a bobů jako součást širokého spektra výrobních procesů.