Separace | Stroje a zařízení | Potraviny

V moderní výrobě potravin existuje mnoho výrobních procesů, které vyžadují separaci surových vstupů do použitelných jednotlivých přísad. Některé procesy zahrnují mechanické odstranění skořápek, plevelů, kůží, lusků nebo jiných nežádoucích částí organických složek. V jiných procesech surové složky přicházejí na místo, které potřebují oddělení od prachu, písku nebo jiných nežádoucích částic. Některé procesy vyžadují chemické rozdělení složek do složek, které mohou být použity v pozdějších procesech, jako je destilace, extrakce nebo koncentrace.

Vekamaf má bohaté zkušenosti se separačními procesy pro potravinářský průmysl. Spolupracujeme s klienty, abychom porozuměli jejich produkční výzvě, kterou potřebují překonat, a spolupracujeme s nejinovativnějšími dodavateli, abychom přinesli efektivní technologická řešení. Usnadňujeme klientům přístup k nejnovější technologii výroby, která je lehce integrovaná do stávajících výrobních linek a procesů.

Číst více
Našli jsme 44 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Třídič zrn podle barvy

Třídič zrn podle barvy

Detekce nečistot ve zpracovaném obilí je dnes stále náročnější, protože se zvyšuje produkční kapacita. Kromě kontaminantů, jako jsou cizí nebo zlomená zrna, mají zbarvená jádra nepříznivý dopad na kvalitu produktu....

Stolní separátor na obilí

Stolní separátor na obilí

Nepřesné třídění ovsa a jiných obilovin snižuje výnos. Aby se zabránilo plýtvání, musí být loupaná a neloupaná jádra pečlivě oddělena. Kromě výrobní kapacity snižuje chybná separace i kvalitu konečného produktu....

Jemná leštička na oves

Jemná leštička na oves

Jemné chmýří pokrývající ovesná zrna komplikuje čištění stroje na zpracování zrn. Vlákna podobná vlasům si najdou cestu do zákoutí stroje a hrozí ucpání systémů. Ne každé zrno ovsa se však...

Jemný odstraňovač plev z obilí

Jemný odstraňovač plev z obilí

Loupání je základním krokem při zpracování zrna, ale snižuje výnos, pokud není prováděno pečlivě. Při agresivních metodách loupání hrozí rozbití materiálu zrna nebo zhoršení jeho kvality. Předběžnou úpravou plev se...

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Účinná počáteční příprava ovoce a zeleniny na výrobu může být bez příslušného zařízení obrovským problémem. A proto, pokud hledáte řešení, které je schopno účinně odstranit ty nejodolnější nečistoty z produktů,...

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Kvalita semen a zrn se začíná zhoršovat, jakmile jsou sklizeny. Proto je nezbytné co nejdříve odstranit nečistoty a špínu, aby byl zajištěn vysoce kvalitní produkt pro koncové uživatele. Aby se...

Mlátička osiva

Mlátička osiva

Po vymlácení semen z rostlinného materiálu je ještě třeba provést různé kroky čištění, abyste nakonec získali čisté semeno. Tento stroj provádí všechny tyto kroky v jednom procesu. Díky tomu je...

Magnetický separator osiva

Magnetický separator osiva

Je velmi obtížné oddělit semena s prasklinami nebo otvory od nepoškozených semen. Způsob, jak toho dosáhnout, je použít železitý prášek a vyplnit tyto nedokonalosti semen a tím je oddělit. Proto...

Průmyslový sterilizátor lahví

Průmyslový sterilizátor lahví

Sterilizace je při výrobě nápojů důležitý proces, kterým se zajišťuje vyhubení mikroorganismů. Je důležité zabránit možnosti opětovného infikování výrobku nesterilním víčkem. Proto je potřeba mít specializovaný, na míru ušitý systém...

CIP systém pro nápoje

CIP systém pro nápoje

Procesy typu clean-in place (CIP - čištění systémů na místě) jsou nezbytnou součástí výroby potravin a nápojů, která nesmí selhat. Až příliš často však čistící postupy nejsou vyladěné pro produkt,...

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Předtím, než zakoupíte úplnou extrakční linku, musíte určit správné parametry procesu pro vaše výrobky. Malá extrakční linka pro zkušební provoz představuje ideální řešení pro testování a vývoj ve spolehlivé a...

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pro vývoj extrahovaných koncentrátů na bázi vody nebo alkoholu představuje malá pilotní odpařovací linka ideální řešení pro testování a vývoj produktů ve spolehlivé a snadno použitelné konfiguraci, případně pro výrobu...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro separaci v potravinářské výrobě


Nejvyšší kvalita surovin je klíčem k výrobě potravin a ve společnosti Vekamaf můžeme poradit o řadě zařízení určených k odstraňování kontaminantů a ke zvýšení kvality. Máme řadu produktů určených k odstraňování prachu a dalších částic, jako jsou například vakuové pásové filtry a vakuové bubnové filtry, stejně jako zařízení pro odsávání prachu ze vzduchu.


Vekamaf může pomoci při separačních procesech pro konkrétní potravinářské odvětví. Například náš ´winnower´ kakaových bobů účinně odstraňuje slupku z kakaových bobů, což umožňuje produkci čokolády nejvyšší kvality.


Naši inženýři disponují rozsáhlými znalostmi o zařízeních pro zpracování surovin pro extrakci olejů nebo aromatických sloučenin s využitím řady zařízení na odpařování, destilaci a koncentraci. Můžeme vám pomoci s uváděním zkušebních zařízení do provozu, což vám umožní efektivněji testovat a posunout se k plné výrobě.