Separace | Stroje a zařízení | Potraviny

V moderní výrobě potravin existuje mnoho výrobních procesů, které vyžadují separaci surových vstupů do použitelných jednotlivých přísad. Některé procesy zahrnují mechanické odstranění skořápek, plevelů, kůží, lusků nebo jiných nežádoucích částí organických složek. V jiných procesech surové složky přicházejí na místo, které potřebují oddělení od prachu, písku nebo jiných nežádoucích částic. Některé procesy vyžadují chemické rozdělení složek do složek, které mohou být použity v pozdějších procesech, jako je destilace, extrakce nebo koncentrace.

Vekamaf má bohaté zkušenosti se separačními procesy pro potravinářský průmysl. Spolupracujeme s klienty, abychom porozuměli jejich produkční výzvě, kterou potřebují překonat, a spolupracujeme s nejinovativnějšími dodavateli, abychom přinesli efektivní technologická řešení. Usnadňujeme klientům přístup k nejnovější technologii výroby, která je lehce integrovaná do stávajících výrobních linek a procesů.

Číst více
Našli jsme 50 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Třídič zrn podle barvy

Třídič zrn podle barvy

Detekce nečistot ve zpracovaném obilí je dnes stále náročnější, protože se zvyšuje produkční kapacita. Kromě kontaminantů, jako jsou cizí nebo zlomená zrna, mají zbarvená jádra nepříznivý dopad na kvalitu produktu....

Mlátička osiva

Mlátička osiva

Po vymlácení semen z rostlinného materiálu je ještě třeba provést různé kroky čištění, abyste nakonec získali čisté semeno. Tento stroj provádí všechny tyto kroky v jednom procesu. Díky tomu je...

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Předtím, než zakoupíte úplnou extrakční linku, musíte určit správné parametry procesu pro vaše výrobky. Malá extrakční linka pro zkušební provoz představuje ideální řešení pro testování a vývoj ve spolehlivé a...

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pro vývoj extrahovaných koncentrátů na bázi vody nebo alkoholu představuje malá pilotní odpařovací linka ideální řešení pro testování a vývoj produktů ve spolehlivé a snadno použitelné konfiguraci, případně pro výrobu...

Extrakční linka na přírodní ingredience

Extrakční linka na přírodní ingredience

Extrakční linka vyrobená na míru s využitím nejmodernějších technologií může zlepšit účinnost a snížit náklady při výrobě přírodních extraktů pro potravinářský a farmaceutický průmysl. Extrakční linka pro získávání esenciálních olejů,...

Odpařovací linka pro získávání extraktů

Odpařovací linka pro získávání extraktů

Odpařovací linka vyrobená na míru s využitím nejmodernějších deskových odpařovacích technologií může zlepšit účinnost a snížit náklady při výrobě koncentrovaných extraktů pro potravinářský, farmaceutický nebo chemický průmysl. Výrobní odpařovací linka...

Optická třídička na sušené a mražené ovoce

Optická třídička na sušené a mražené ovoce

Sušené ovoce, zmražené ovoce, zmražená zelenina a ořechy přestavují při ručním třídění podle kvality určitý problém. Pracovníci v takových provozech s manuálním tříděním potřebují nejen osobní ochranné pomůcky pro chladné...

Optická třídička na zeleninu a ovoce

Optická třídička na zeleninu a ovoce

Při produkci čerstvé zeleniny a ovoce je pro zajištění dlouhé skladovatelnosti, větší spokojenosti zákazníků a kvůli lepšímu velkoobchodnímu nacenění důležitá kvalita. Při klasickém třídění je nutné mít vyškolené pracovníky, kteří...

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...

Stroj na rafinaci čokolády s chlazením

Stroj na rafinaci čokolády s chlazením

Po rozdrcení bobů je před konšováním nutné ještě zredukovat velikost částic. Při mletí může docházet ke vzniku nadměrného tepla, kterým může být ovlivněna chuť produktu. Redukce velikosti částic v chlazeném...

Pětistupňový sítový fukar na kakaové boby

Pětistupňový sítový fukar na kakaové boby

K výrobě chutné čokolády je nezbytné odstranit z kakaových bobů slupky a skořápky. K dosažení maximální možné separace je třeba plné řízení parametrů. Fragmentace bobů, odstranění zbytků skořápek a třídění...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro separaci v potravinářské výrobě


Nejvyšší kvalita surovin je klíčem k výrobě potravin a ve společnosti Vekamaf můžeme poradit o řadě zařízení určených k odstraňování kontaminantů a ke zvýšení kvality. Máme řadu produktů určených k odstraňování prachu a dalších částic, jako jsou například vakuové pásové filtry a vakuové bubnové filtry, stejně jako zařízení pro odsávání prachu ze vzduchu.


Vekamaf může pomoci při separačních procesech pro konkrétní potravinářské odvětví. Například náš ´winnower´ kakaových bobů účinně odstraňuje slupku z kakaových bobů, což umožňuje produkci čokolády nejvyšší kvality.


Naši inženýři disponují rozsáhlými znalostmi o zařízeních pro zpracování surovin pro extrakci olejů nebo aromatických sloučenin s využitím řady zařízení na odpařování, destilaci a koncentraci. Můžeme vám pomoci s uváděním zkušebních zařízení do provozu, což vám umožní efektivněji testovat a posunout se k plné výrobě.