Temperování | Stroje a zařízení | Potraviny

Temperování je jednou z nejdůležitějších fází při výrobě vysoce kvalitní pravé čokolády. Při pečlivě řízené teplotě čokolády brání temperování oddělení nebo nerovnoměrné krystalizaci kakaového tuku. Bez správného temperování může mít konečný čokoládový výrobek fádní povrchovou úpravou, voskovitou strukturu a nepříjemným pocitem v ústech. Moderní technologie umožňuje kontrolu procesu temperování, což umožňuje stále složitější recepty produktu. Správně temperovaná čokoláda bude mít za následek luxusní hladkou, lesklou čokoládu s vynikající chutí a jemným pocitem v ústech.


Společnost Vekamaf spolupracuje již několik let s některými z největších jmen ve světě čokolády. Máme zkušenosti s nejmodernějšími technologiemi v oblasti temperování čokolády. Sme partneři pouze s nejlepšími dodavateli v průmyslu, abychom přinesli průkopnické nové zařízení, které přináší vyšší kvalitu a nižší spotřebu energie. Úzce spolupracujeme s našimi klienty, abychom plně porozuměli jejich požadavkům na temperování čokolády a nabízíme řešení, která bez problémů pracují s vašimi stávajícími výrobními systémy.

Číst více
Našli jsme 37 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Stolní separátor na obilí

Stolní separátor na obilí

Nepřesné třídění ovsa a jiných obilovin snižuje výnos. Aby se zabránilo plýtvání, musí být loupaná a neloupaná jádra pečlivě oddělena. Kromě výrobní kapacity snižuje chybná separace i kvalitu konečného produktu....

Jemná leštička na oves

Jemná leštička na oves

Jemné chmýří pokrývající ovesná zrna komplikuje čištění stroje na zpracování zrn. Vlákna podobná vlasům si najdou cestu do zákoutí stroje a hrozí ucpání systémů. Ne každé zrno ovsa se však...

Jemný odstraňovač plev z obilí

Jemný odstraňovač plev z obilí

Loupání je základním krokem při zpracování zrna, ale snižuje výnos, pokud není prováděno pečlivě. Při agresivních metodách loupání hrozí rozbití materiálu zrna nebo zhoršení jeho kvality. Předběžnou úpravou plev se...

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Průmyslová myčka na ovoce a zeleninu

Účinná počáteční příprava ovoce a zeleniny na výrobu může být bez příslušného zařízení obrovským problémem. A proto, pokud hledáte řešení, které je schopno účinně odstranit ty nejodolnější nečistoty z produktů,...

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Stroj na čištění osiva vzduchovým sítem

Kvalita semen a zrn se začíná zhoršovat, jakmile jsou sklizeny. Proto je nezbytné co nejdříve odstranit nečistoty a špínu, aby byl zajištěn vysoce kvalitní produkt pro koncové uživatele. Aby se...

Magnetický separator osiva

Magnetický separator osiva

Je velmi obtížné oddělit semena s prasklinami nebo otvory od nepoškozených semen. Způsob, jak toho dosáhnout, je použít železitý prášek a vyplnit tyto nedokonalosti semen a tím je oddělit. Proto...

Průmyslový sterilizátor lahví

Průmyslový sterilizátor lahví

Sterilizace je při výrobě nápojů důležitý proces, kterým se zajišťuje vyhubení mikroorganismů. Je důležité zabránit možnosti opětovného infikování výrobku nesterilním víčkem. Proto je potřeba mít specializovaný, na míru ušitý systém...

CIP systém pro nápoje

CIP systém pro nápoje

Procesy typu clean-in place (CIP - čištění systémů na místě) jsou nezbytnou součástí výroby potravin a nápojů, která nesmí selhat. Až příliš často však čistící postupy nejsou vyladěné pro produkt,...

Vzduchový proplachovací systém na nádoby

Vzduchový proplachovací systém na nádoby

Tradiční systémy proplachování nádob vodou používané v potravinářství a farmaceutickém průmyslu spotřebovávají velké množství vody, kterou se tak plýtvá. Propláchnuté nádoby je pak třeba vysušit, což dále zvyšuje spotřebu energie....

Tiskárna kódů na plechovky s integrovaným sušicím systémem

Tiskárna kódů na plechovky s integrovaným sušicím systémem

Když se má na plechovku určenou pro koncového zákazníka vytisknout datum a číslo šarže, musí být plechovka suchá a bez prachu, jinak dojde k chybě tisku. Pro přípravu plechovek před...

Oplachovací a vysoušecí systém na nádoby

Oplachovací a vysoušecí systém na nádoby

Plnění nádob používaných pro nejrůznější spotřební produkty bývá spojeno s určitým přelitím, zbytky nebo dalším odpadem, který je třeba odstranit dřív, než výrobek může postoupit dál k označení štítkem, potisku...

Mobilní sušička se vzduchovými noži na nádrže

Mobilní sušička se vzduchovými noži na nádrže

Sanitace a čištění velkých nádrží, jako jsou skladovací tanky nebo míchače je klíčovou fází výroby mnoha potravinářských a farmaceutických produktů. Avšak sušení těchto nádrží může být časově náročné, může zpomalovat...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro všechny požadavky na temperování čokolády


V případě velkých výrobních prostředí můžeme poskytnout laboratorní řešení, které vám umožní navrhnout nové receptury, které lze úspěšně rozšířit až do plné výroby. Náš sortiment měřičů teploty a malé temperovací řešení může zvýšit efektivitu vývoje vašeho produktu.


Dodáváme temperovací zařízení, které vyhovuje všem výrobním stupňům, od malých řadových linek až po nejtěžší nepřetržité výrobní linky. Máme kombinační temperovací / potahovací systémy pro menší výrobu, až po plné temperování, skladování, čerpání a dávkování čokolády pro velkoobjemové linky.


Důraz je v současné době na snížení nákladů na energii, aby se šetřily peníze a splnily environmentální cíle. Ve společnosti Vekamaf máme zkušenosti s nejmodernější technologií, která umožňuje nejvyšší kvalitu temperování, ale s mnohem nižšími náklady na energii. Například řešení SuperNova Energy může snížit náklady na energii o 80%.