Temperování | Stroje a zařízení | Potraviny

Temperování je jednou z nejdůležitějších fází při výrobě vysoce kvalitní pravé čokolády. Při pečlivě řízené teplotě čokolády brání temperování oddělení nebo nerovnoměrné krystalizaci kakaového tuku. Bez správného temperování může mít konečný čokoládový výrobek fádní povrchovou úpravou, voskovitou strukturu a nepříjemným pocitem v ústech. Moderní technologie umožňuje kontrolu procesu temperování, což umožňuje stále složitější recepty produktu. Správně temperovaná čokoláda bude mít za následek luxusní hladkou, lesklou čokoládu s vynikající chutí a jemným pocitem v ústech.


Společnost Vekamaf spolupracuje již několik let s některými z největších jmen ve světě čokolády. Máme zkušenosti s nejmodernějšími technologiemi v oblasti temperování čokolády. Sme partneři pouze s nejlepšími dodavateli v průmyslu, abychom přinesli průkopnické nové zařízení, které přináší vyšší kvalitu a nižší spotřebu energie. Úzce spolupracujeme s našimi klienty, abychom plně porozuměli jejich požadavkům na temperování čokolády a nabízíme řešení, která bez problémů pracují s vašimi stávajícími výrobními systémy.

Číst více
Našli jsme 39 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Pilotní homogenizátor

Pilotní homogenizátor

Od potravin až po farmacii je homogenizace nezbytným krokem ve výrobním procesu, který zajišťuje jednotnost produktu zlepšením jeho fyzikálních vlastností. Pokud není homogenizován, může tekutý produkt časem degenerovat, což vede...

Kontinuální mixér na výrobu zubních past

Kontinuální mixér na výrobu zubních past

Při výrobě zubní pasty patří mezi nejobtížnější a nejnáročnější aplikace míchání dispergační a směšovací prášky do kapalin za účelem vytvoření konzistentního homogenního produktu. Hlavním problémem spojeným se směšováním prášků do...

Dávkový vakuový mixér na masti

Dávkový vakuový mixér na masti

Výroba krémů nebo mastí může být buď na báze voda v oleji (v / o) nebo olej ve vodě (o / v). Po přidání do vody mohou zahušťovací, stabilizační a...

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Temperovací a potahovací stroj na čokoládu

Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...

Kontinuální potahovač na čokoládu

Kontinuální potahovač na čokoládu

Potřebujete pro svůj nepřetržitý provoz s multiproduktovou linkou kontinuální potahovač na čokoládu? Klasické velkoobjemové potahovače bývají neohrabané a při změně receptury nebo směny zabere spoustu času, než se vymění a...

Energeticky úsporný temperovací stroj na čokoládu

Energeticky úsporný temperovací stroj na čokoládu

Potřebujte snížit spotřebu energie kvůli jejím rostoucím cenám nebo s ohledem na ochranu životního prostředí, popř. kvůli obojímu? Nyní je k dispozici temperovací stroj na čokoládu, který vyrobí ty nejkvalitnější...

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Linka pro výrobu tabulek čokolády z kakaových bobů s kapacitou 200 kg

Instalace výrobní linky na přípravu čokolády z kakaových bobů, která bude pracovat hladce a efektivně, může být nelehký úkol, zejména v případě jednotlivých strojů různých výrobců. Výroba jemné čokolády z...

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Linka na výrobu čokolády z kakaových bobů s kapacitou 10 kg

Vývoj nových produktů, výroba speciálních druhů čokolád, laboratorní zkoušky, výroba čokolády přímo v obchodech, to vše vyžaduje stroj na výrobu čokolády s malou kapacitou. Přeměna kakaových bobů v tabulky jemné čokolády v...

Stroj na rafinaci čokolády s chlazením

Stroj na rafinaci čokolády s chlazením

Po rozdrcení bobů je před konšováním nutné ještě zredukovat velikost částic. Při mletí může docházet ke vzniku nadměrného tepla, kterým může být ovlivněna chuť produktu. Redukce velikosti částic v chlazeném...

Kontinuální vysokorychlostní lopatkový mixér

Kontinuální vysokorychlostní lopatkový mixér

Kontinuální vysokorychlostní lopatkový mixér pro intenzivní míchání jemných a kohezivních prášků nabízí výhody v podobě krátkého času setrvání a přesného řízení teploty. Intenzivní kontinuální míchání s krátkou dobou setrvání Lopatkový mixér od...

Mixér se středním smykem

Mixér se středním smykem

Míchací stroje se středním smykem se používají pro postupy, kde příliš vysoké smykové zatížení vede k deformaci produktu a příliš malý smyk naopak k nedostatečnému promíchání. Umožňuje šetrné i středně intenzivní míchání...

Fluidní lože pro mísení a granulaci

Fluidní lože pro mísení a granulaci

Systém je kombinací fluidní sušárny a intenzivního mísiče. Pokud potřebujete vysokokapacitní kontinuální systém pro mísení práškových materiálů s kapalinami, aglomeraci a granulaci, může pro vás být takovýto kombinovaný systém správným řešením....

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro všechny požadavky na temperování čokolády


V případě velkých výrobních prostředí můžeme poskytnout laboratorní řešení, které vám umožní navrhnout nové receptury, které lze úspěšně rozšířit až do plné výroby. Náš sortiment měřičů teploty a malé temperovací řešení může zvýšit efektivitu vývoje vašeho produktu.


Dodáváme temperovací zařízení, které vyhovuje všem výrobním stupňům, od malých řadových linek až po nejtěžší nepřetržité výrobní linky. Máme kombinační temperovací / potahovací systémy pro menší výrobu, až po plné temperování, skladování, čerpání a dávkování čokolády pro velkoobjemové linky.


Důraz je v současné době na snížení nákladů na energii, aby se šetřily peníze a splnily environmentální cíle. Ve společnosti Vekamaf máme zkušenosti s nejmodernější technologií, která umožňuje nejvyšší kvalitu temperování, ale s mnohem nižšími náklady na energii. Například řešení SuperNova Energy může snížit náklady na energii o 80%.