V moderním potravinářském průmyslu je důležité zajistit, aby vaše výrobní zařízení bylo pro vaše zaměstnance bezpečné a bylo v souladu s ekologickými kontrolami týkajícími se jakýchkoli výtoků nebo výfuků, které by vaše linka mohla uvolnit. Kontroly bezpečnosti a ochrany životního prostředí zahrnují systém filtrace částic, uzavřené přepravy a zpracování výfukových plynů pro odstranění nebo minimalizaci toxinů, kouře nebo pachů.
Společnost Vekamaf má rozsáhlé zkušenosti se stroji, které jsou navrženy tak, aby chránily bezpečnost pracovní síly a vašeho výrobního prostředí, stejně jako širší prostředí mimo vaše zařízení. Naši inženýři vám pomohou vybrat správného dodavatele, abyste se ujistili, že máte optimální technologii pro splnění vašich bezpečnostních a ekologických požadavků co nejúčinnějším způsobem a zároveň bezproblémově integrujete s vašimi stávajícími zařízeními. Můžeme vám pomoci orientovat se v inovačních technologiích, které jsou nyní k dispozici pro výběr těch nejvhodnějších pro vaše potřeby.
Sterilizace je při výrobě nápojů důležitý proces, kterým se zajišťuje vyhubení mikroorganismů. Je důležité zabránit možnosti opětovného infikování výrobku nesterilním víčkem. Proto je potřeba mít specializovaný, na míru ušitý systém...
Procesy typu clean-in place (CIP - čištění systémů na místě) jsou nezbytnou součástí výroby potravin a nápojů, která nesmí selhat. Až příliš často však čistící postupy nejsou vyladěné pro produkt,...
V odvětví výroby nápojů se musí nápoje pasterizovat, aby se zničily patogeny a prodloužila se skladovatelnost nápoje při zachování jeho kvality a čerstvosti. Pro pasterizaci nápojů se požaduje jednoduché a...
Tradiční systémy proplachování nádob vodou používané v potravinářství a farmaceutickém průmyslu spotřebovávají velké množství vody, kterou se tak plýtvá. Propláchnuté nádoby je pak třeba vysušit, což dále zvyšuje spotřebu energie....
Když se má na plechovku určenou pro koncového zákazníka vytisknout datum a číslo šarže, musí být plechovka suchá a bez prachu, jinak dojde k chybě tisku. Pro přípravu plechovek před...
Plnění nádob používaných pro nejrůznější spotřební produkty bývá spojeno s určitým přelitím, zbytky nebo dalším odpadem, který je třeba odstranit dřív, než výrobek může postoupit dál k označení štítkem, potisku...
Sanitace a čištění velkých nádrží, jako jsou skladovací tanky nebo míchače je klíčovou fází výroby mnoha potravinářských a farmaceutických produktů. Avšak sušení těchto nádrží může být časově náročné, může zpomalovat...
Pro velkovýrobu nápojů v plechovkách je klíčovým faktorem výrobní kapacita a účinnost Kritickým prvkem procesu je vysoušení plechovek před tím, než se na ně udělá potisk a než se dají...
Mnoho potravinářských výrobků určených pro koncového spotřebitele se balí do flexibilních sáčků, což je oblíbená metoda obalu. Před finálním potiskem, kontrolou nebo zabalením do sekundárního obalu se sáčky musí vysušit....
Při plnění skleněných láhví během výroby nápojů zůstává při jejich čištění a plnění na samotných lahvích i na uzávěrech vlhkost. Tím se můžou narušit další fáze výroby, například štítkování. Specializovaná...
Když se při výrobě potravin a nápojů produkt plní do sklenic, zůstává po plnění, popř. vaření na jejich povrchu vlhkost nebo zbytky. To může při dalším zpracování, například při lepení...
Kontrola sklenic a lahví, zda v nich nejsou cizorodá tělesa, je v potravinářském průmyslu důležitou součástí zajištění bezpečnosti produktů i ochrany spotřebitelů. Tradiční rentgenové systémy mohou být pomalé, snižovat produkční...
Ve společnosti Vekamaf mohou naši inženýři představit řadu technologií, které vám pomohou dosáhnout vašich požadavků na ochranu životního prostředí a na pracovišti. Můžeme vám poradit s celou řadou testů ochranných pomůcek, jako jsou rukavice a ochranné obleky - obzvláště důležité v procesu čisté výroby nebo tam, kde se zachází s potenciálně škodlivými látkami.
Společnost Vekamaf vám může pomoci využívat širokou škálu zařízení, která jsou určena k tomu, aby odtahovala částice, prach a prášky, včetně laminárních kabin, vakuových filtrů a bubnů.
Potravinářské linky, které zahrnují zařízení na pražení, pečení nebo jiné vysokoteplotní kuchyňské vybavení, mohou využívat naše snadno přizpůsobitelné a škálovatelné přídavné spalování, které jsou specificky navrženy tak, aby opakovaně spalovali toxiny, kouř a prachové částice a výrazně snížily úrovně zápachu ve srovnání s neupraveným odsáváním.
Snažíme se být pro naše klienty inspirativním partnerem ke konverzaci a neustále hledáme nové trendy a inovace. Úzce spolupracujeme s vybranou sítí mezinárodních partnerů. Naši inženýři jsou pravidelně vyškoleni v oblasti bezpečnosti výroby potravin a technologií ochrany životního prostředí. Pomáháme výrobcům splňovat a překračovat bezpečnostní standardy na pracovišti a udržovat nejvyšší úroveň odpovědnosti a kontroly životního prostředí. Těšíme se na další informace o vašem projektu, abychom vás mohli spojit se správným odborníkem!