V zájmu udržení obchodní výhody je výzkum a vývoj (R&D) zásadní - a to jak pro navrhování nových potravinářských výrobků, tak i pro udržení nebo zvýšení kvality stávajících výrobků. Technologie výzkumu a vývoje potravin vyžaduje stroje, které dokážou přesně replikovat procesy, které se podílejí na výrobním prostředí v plném rozsahu, ale mají tvarový faktor a stopu, která je vhodná pro laboratorní a vývojové práce. Vybavení výzkumu a vývoje vyžaduje schopnost zpracovávat malé velikosti šarží, analyzovat a měřit kvalitu výrobku a umožňovat přesné zvětšení pilotních linek.
Ve společnosti Vekamaf rozumíme významu výzkumu a vývoje pro váš úspěch. Naši inženýři spolupracují s nejlepšími světovými dodavateli zařízení pro výzkum a vývoj v oblasti potravinářského průmyslu, abychom pro vaše požadavky získali nejvhodnější hardware. Věnujeme čas, abychom porozuměli vašim potřebám a zajistili jsme, že poskytneme řešení, která nejen plynou do vašeho stávajícího výzkumu a vývoje, ale umožní vám dosáhnout vynikajících výsledků. Můžeme vám pomoci procházet složitými možnostmi, které vám přinášejí nejvhodnější vývojové vybavení pro vaše výrobní prostředí.
Ve farmaceutické a rovněž potravinářské výrobě může vzniknout potřeba vyjmout produkty z blistrů z celé šarže. V takovém případě je možné použít automatický deblistrovací systém. Automatické deblistrovací zařízení F160 a F140 Sympaty jsou deblistrovací...
Pro přesné srovnání míry konverze uhlíku a výtěžků u šesti souběžně probíhajících anaerobních fermentací. Velmi přesná charakteristika kvality fermentace Monitor procesů alkoholového kvašení od firmy Getinge Applikon je robustní a uživatelsky...
Lampy SSL (Solid state lamp) mají unikátní světelnou charakteristiku pro aplikace zahrnující kultivaci rostlinných buněk. Osvětlený bioreaktor se světelným zdrojem SSL je vhodný zejména pro laboratorní pěstování rostlin a dalších...
U mražených potravin je výběr kvalitních obalů zásadní pro ochranu před vniknutím mikroorganismů, světlem a ztrátou vlhkosti. Kromě dobré ochrany musí zvolený materiál odolávat i mrazu. S ohledem na toto...
V potravinářském průmyslu je třeba balit velké množství sypkých produktů, například těstovin, do kartonu s vertikálním plněním. Dobrou volbou pro balení lámavých těstovin a pro zefektivnění procesu by bylo použití...
Obalové štítky vám umožňují nabídnout podrobné informace na malém prostoru nebo umístit další informace o vašich produktech. Etikety se nemačkají, pokud jsou ovinuty kolem válcových předmětů, takže jsou ideální pro...
Je důležité mít na lahvičkách přesné a trvanlivé štítky, aby se předešlo nehodám nebo předávkování. Štítky na těchto lahvičkách jsou neustále vystavovány kapalinám a každodenní manipulaci; proto vyžadují zvláštní péči,...
Primárním účelem a cílem balení potravin je ochrana všech potravinářských výrobků před poškozením a prevence bakterií, plísní a plísní. Vzhledem k tomu, že obal chrání potraviny během skladování, distribuce a...
Společnosti v potravinářském průmyslu vědí, jak důležité jsou obaly pro udržení čerstvých potravin a zajištění jejich snadné přepravy. Aby byla zajištěna prodloužená trvanlivost a větší celistvost těsnění, měly by být...
Kompaktní a čisté vakuové zatavovače pomáhají zvyšovat hodnotu a kvalitu potravinářských výrobků. Průmyslové vakuové balicí stroje odstraňují kyslík a zabraňují mikroorganismům ve vzduchu poškodit jídlo a současně snižují růst bakterií....
Průmyslové cook-in balení nabízí řadu výhod jak pro provozovatele stravovacích služeb, tak pro spotřebitele. Vlastnosti bariéry proti vlhkosti a tepelné odolnosti vařených obalů umožňují snadnou mikrovlnnou přípravu, zabraňují kontaminaci povrchů...
Jak název napovídá, Form Fill Seal je stroj, který balíček současně formuje, plní a uzavírá. Většina systémů FFS je neuvěřitelně složitá a obsahuje ovládací sítě a počítačová rozhraní. Najít stroj,...
Můžeme vám pomoci získat správné vybavení z velkého množství možností, včetně umožnění úplné replikace celého výrobního procesu, od testování a přípravy surovin až po konečný výdej produktu nebo balení produktu.
Ve společnosti Vekamaf můžeme dodat laboratorní zařízení pro zpracování přísad, jako jsou laboratorní mlýny, míchačky a bubnové sušárny, které vám umožňují otestovat dopad různých výrobních procesů na kvalitu výrobku. Tyto stroje s malým rozměrem vám poskytnou výsledky, které lze přesně zvětšit v produkci v plném rozsahu, což umožní, aby byly celé linky navrženy a testovány před instalací technologie.
Jsme také schopni poradit o zařízeních pro testování kvality výrobků, zejména pro jemné potravinářské výrobky, kde procesy v plném rozsahu mohou mít dramatický dopad na vzhled, chuť, vůni nebo pocit v ústech. Například náš sortiment čokoládových analyzátorů, tempermetrů a práškových testerů umožňuje navrhnout vysoce kvalitní výrobní linky na výrobu cukrářských výrobků a následně vám umožní pokračovat v monitorování průběžného hodnocení kvality.
Pokud váš výrobní proces zahrnuje destilaci nebo extrakci, můžeme vám doporučit nejmodernější škálu pilotních destilačních a extrakčních zařízení, které budou produkovat přesné a spolehlivé výsledky, které se dají snadno přizpůsobit výrobním procesům v plném rozsahu.
Při testování je důležité, aby laboratorní podmínky přesně odrážely výrobní prostředí. Náš sortiment odvlhčovačů, pilotních vymrazovacích, vakuových a fluidních sušáren zajišťuje, že vaše testovací a projektové práce budou vždy vést ke zlepšení vaší výroby.
Snažíme se být pro naše klienty inspirativním partnerem a neustále hledáme nové trendy a inovace. Úzce spolupracujeme s vybranou sítí mezinárodních partnerů. Naši inženýři jsou pravidelně vyškoleni v technologiích výzkumu a vývoje potravin. Pomáháme výrobcům při navrhování a testování nových výrobních metod a výrobků, jakož i při zachování nejvyšší úrovně průběžné kontroly kvality a testování. Těšíme se na další informace o vašem projektu, abychom vás mohli spojit se správným odborníkem!