Výzkum a vývoj | Stroje a zařízení | Potraviny

V zájmu udržení obchodní výhody je výzkum a vývoj (R&D) zásadní - a to jak pro navrhování nových potravinářských výrobků, tak i pro udržení nebo zvýšení kvality stávajících výrobků. Technologie výzkumu a vývoje potravin vyžaduje stroje, které dokážou přesně replikovat procesy, které se podílejí na výrobním prostředí v plném rozsahu, ale mají tvarový faktor a stopu, která je vhodná pro laboratorní a vývojové práce. Vybavení výzkumu a vývoje vyžaduje schopnost zpracovávat malé velikosti šarží, analyzovat a měřit kvalitu výrobku a umožňovat přesné zvětšení pilotních linek.

Ve společnosti Vekamaf rozumíme významu výzkumu a vývoje pro váš úspěch. Naši inženýři spolupracují s nejlepšími světovými dodavateli zařízení pro výzkum a vývoj v oblasti potravinářského průmyslu, abychom pro vaše požadavky získali nejvhodnější hardware. Věnujeme čas, abychom porozuměli vašim potřebám a zajistili jsme, že poskytneme řešení, která nejen plynou do vašeho stávajícího výzkumu a vývoje, ale umožní vám dosáhnout vynikajících výsledků. Můžeme vám pomoci procházet složitými možnostmi, které vám přinášejí nejvhodnější vývojové vybavení pro vaše výrobní prostředí.

Číst více
Našli jsme 226 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Monitor alkoholového kvašení

Monitor alkoholového kvašení

Pro přesné srovnání míry konverze uhlíku a výtěžků u šesti souběžně probíhajících anaerobních fermentací. Velmi přesná charakteristika kvality fermentace Monitor procesů alkoholového kvašení od firmy Getinge Applikon je robustní a uživatelsky...

Osvětlený bioreaktor pro rostlinné buňky

Osvětlený bioreaktor pro rostlinné buňky

Lampy SSL (Solid state lamp) mají unikátní světelnou charakteristiku pro aplikace zahrnující kultivaci rostlinných buněk. Osvětlený bioreaktor se světelným zdrojem SSL je vhodný zejména pro laboratorní pěstování rostlin a dalších...

Pilotní homogenizátor

Pilotní homogenizátor

Od potravin až po farmacii je homogenizace nezbytným krokem ve výrobním procesu, který zajišťuje jednotnost produktu zlepšením jeho fyzikálních vlastností. Pokud není homogenizován, může tekutý produkt časem degenerovat, což vede...

Rázový loupač na oves

Rázový loupač na oves

Technologie loupání je spojena s rizikem lámání ovesných zrn, pokud systém není nastavitelný na křehké materiály. Agresivní loupání nejen snižuje výnos, ale vede k delším prostojům, protože úlomky zrna stroj zasypávají....

Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Sušička a chladič zrn s fluidním ložem

Zpracovaná zrna absorbují vlhkost v celé výrobní lince. Snížení tohoto obsahu vody je zásadní pro kvalitu a trvanlivost, ale dosáhnout toho u choulostivých materiálů, jako jsou ovesné vločky, může být...

Vločkovací válcový mlýn na oves

Vločkovací válcový mlýn na oves

Jedním z hlavních aspektů vysoké kvality zpracovaného ovsa je konzistentní velikost vloček. Ale výroba homogenního tvaru a tloušťky v kontinuálním systému vyžaduje přesné řezání s minimálními prostoji. Vločkové jádro s...

Bubnová řezačka na dětské ovesné vločky

Bubnová řezačka na dětské ovesné vločky

Dětské ovesné vločky, které se používají jako zahušťovadla potravin a polev, musí mít stejnou velikost. Ale řezání zrn na správný profil je složitý proces a dosažení jednotné kvality vloček ve...

Třídič zrn podle barvy

Třídič zrn podle barvy

Detekce nečistot ve zpracovaném obilí je dnes stále náročnější, protože se zvyšuje produkční kapacita. Kromě kontaminantů, jako jsou cizí nebo zlomená zrna, mají zbarvená jádra nepříznivý dopad na kvalitu produktu....

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Sušárna a chladič na oves a tučné obiloviny

Obiloviny, jako je oves a předvařená rýže, mají vysoký obsah tuku a musí být před zpracováním stabilizovány. Zahřívání obilovin inaktivuje enzymy uvnitř zrna, což umožňuje uvolnění přirozené chuti při pražení....

Stolní separátor na obilí

Stolní separátor na obilí

Nepřesné třídění ovsa a jiných obilovin snižuje výnos. Aby se zabránilo plýtvání, musí být loupaná a neloupaná jádra pečlivě oddělena. Kromě výrobní kapacity snižuje chybná separace i kvalitu konečného produktu....

Jemná leštička na oves

Jemná leštička na oves

Jemné chmýří pokrývající ovesná zrna komplikuje čištění stroje na zpracování zrn. Vlákna podobná vlasům si najdou cestu do zákoutí stroje a hrozí ucpání systémů. Ne každé zrno ovsa se však...

Jemný odstraňovač plev z obilí

Jemný odstraňovač plev z obilí

Loupání je základním krokem při zpracování zrna, ale snižuje výnos, pokud není prováděno pečlivě. Při agresivních metodách loupání hrozí rozbití materiálu zrna nebo zhoršení jeho kvality. Předběžnou úpravou plev se...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro prostředí výzkumu a vývoje v potravinářském průmyslu

Můžeme vám pomoci získat správné vybavení z velkého množství možností, včetně umožnění úplné replikace celého výrobního procesu, od testování a přípravy surovin až po konečný výdej produktu nebo balení produktu.

Ve společnosti Vekamaf můžeme dodat laboratorní zařízení pro zpracování přísad, jako jsou laboratorní mlýny, míchačky a bubnové sušárny, které vám umožňují otestovat dopad různých výrobních procesů na kvalitu výrobku. Tyto stroje s malým rozměrem vám poskytnou výsledky, které lze přesně zvětšit v produkci v plném rozsahu, což umožní, aby byly celé linky navrženy a testovány před instalací technologie.

Jsme také schopni poradit o zařízeních pro testování kvality výrobků, zejména pro jemné potravinářské výrobky, kde procesy v plném rozsahu mohou mít dramatický dopad na vzhled, chuť, vůni nebo pocit v ústech. Například náš sortiment čokoládových analyzátorů, tempermetrů a práškových testerů umožňuje navrhnout vysoce kvalitní výrobní linky na výrobu cukrářských výrobků a následně vám umožní pokračovat v monitorování průběžného hodnocení kvality.

Pokud váš výrobní proces zahrnuje destilaci nebo extrakci, můžeme vám doporučit nejmodernější škálu pilotních destilačních a extrakčních zařízení, které budou produkovat přesné a spolehlivé výsledky, které se dají snadno přizpůsobit výrobním procesům v plném rozsahu.

Při testování je důležité, aby laboratorní podmínky přesně odrážely výrobní prostředí. Náš sortiment odvlhčovačů, pilotních vymrazovacích, vakuových a fluidních sušáren zajišťuje, že vaše testovací a projektové práce budou vždy vést ke zlepšení vaší výroby.

Snažíme se být pro naše klienty inspirativním partnerem a neustále hledáme nové trendy a inovace. Úzce spolupracujeme s vybranou sítí mezinárodních partnerů. Naši inženýři jsou pravidelně vyškoleni v technologiích výzkumu a vývoje potravin. Pomáháme výrobcům při navrhování a testování nových výrobních metod a výrobků, jakož i při zachování nejvyšší úrovně průběžné kontroly kvality a testování. Těšíme se na další informace o vašem projektu, abychom vás mohli spojit se správným odborníkem!