V zájmu udržení obchodní výhody je výzkum a vývoj (R&D) zásadní - a to jak pro navrhování nových potravinářských výrobků, tak i pro udržení nebo zvýšení kvality stávajících výrobků. Technologie výzkumu a vývoje potravin vyžaduje stroje, které dokážou přesně replikovat procesy, které se podílejí na výrobním prostředí v plném rozsahu, ale mají tvarový faktor a stopu, která je vhodná pro laboratorní a vývojové práce. Vybavení výzkumu a vývoje vyžaduje schopnost zpracovávat malé velikosti šarží, analyzovat a měřit kvalitu výrobku a umožňovat přesné zvětšení pilotních linek.
Ve společnosti Vekamaf rozumíme významu výzkumu a vývoje pro váš úspěch. Naši inženýři spolupracují s nejlepšími světovými dodavateli zařízení pro výzkum a vývoj v oblasti potravinářského průmyslu, abychom pro vaše požadavky získali nejvhodnější hardware. Věnujeme čas, abychom porozuměli vašim potřebám a zajistili jsme, že poskytneme řešení, která nejen plynou do vašeho stávajícího výzkumu a vývoje, ale umožní vám dosáhnout vynikajících výsledků. Můžeme vám pomoci procházet složitými možnostmi, které vám přinášejí nejvhodnější vývojové vybavení pro vaše výrobní prostředí.
Pro přesné srovnání míry konverze uhlíku a výtěžků u šesti souběžně probíhajících anaerobních fermentací. Velmi přesná charakteristika kvality fermentace Monitor procesů alkoholového kvašení od firmy Getinge Applikon je robustní a uživatelsky...
Lampy SSL (Solid state lamp) mají unikátní světelnou charakteristiku pro aplikace zahrnující kultivaci rostlinných buněk. Osvětlený bioreaktor se světelným zdrojem SSL je vhodný zejména pro laboratorní pěstování rostlin a dalších...
Předtím, než zakoupíte úplnou extrakční linku, musíte určit správné parametry procesu pro vaše výrobky. Malá extrakční linka pro zkušební provoz představuje ideální řešení pro testování a vývoj ve spolehlivé a...
Pro vývoj extrahovaných koncentrátů na bázi vody nebo alkoholu představuje malá pilotní odpařovací linka ideální řešení pro testování a vývoj produktů ve spolehlivé a snadno použitelné konfiguraci, případně pro výrobu...
Plýtváte kvůli svému současnému potahovacímu stroji penězi? Potřebovali byste snížit provozní náklady a zvýšit flexibilitu obalování, aniž by se přitom snížila kvalita? Nejnovější kombinace temperovacího a potahovacího stroje využívá pokročilý...
Pro zachování a zlepšování kvality při výrobě čokolády potřebujete teploměr pro její temperování, který v přenosné a snadno použitelné jednotce zajistí přesné a rychlé odečítání hodnot teplotní křivky a teplotního...
Máte maloobjemovou výrobu, ale potřebujete potahovat ve špičkové kvalitě? Kvalitnější potahovače bývají obvykle k dispozici pouze pro výrobní linky s větší kapacitou, což pro menší výrobu bývá nepraktické a příliš...
Když navrhujete novou výrobní linku nebo nový produkt – nebo když chcete vylepšit ty stávající – testování dopadu chlazení na kvalitu čokolády pomocí tradičních metod je drahé a časově náročné....
V mnoha laboratorních aplikacích a výrobních procesech je třeba dávkovat malá množství práškových produktů do laboratorního vybavení nebo do nádob skutečně malých rozměrů. Obdobně v pilotních provozech je při simulaci...
Vzhledem k rozdílným vlastnostem suchých práškových produktů jsou k dávkování těchto materiálů plnicím šnekem požadovány specializované podavače. U špatně tekoucích a hrudkujících typů práškových produktů může interním mícháním docházet k...
Při řízení projektů balení do rukávových etiket může možnost rychlé výroby a zkoušek prototypů přinášet velkou konkurenční výhodu. Simulace tepelného tunelu pro aplikaci smrštitelných rukávových etiket pomocí přenosné demonstrační jednotky...
Laboratorní kuželová šneková vakuová sušárna se hodí zejména pro finální sušení práškových a zrnitých materiálů, past a viskózních kalů, obzvlášť pokud jsou křehké a/nebo citlivé na teplotu. Je vhodná pro...
Můžeme vám pomoci získat správné vybavení z velkého množství možností, včetně umožnění úplné replikace celého výrobního procesu, od testování a přípravy surovin až po konečný výdej produktu nebo balení produktu.
Ve společnosti Vekamaf můžeme dodat laboratorní zařízení pro zpracování přísad, jako jsou laboratorní mlýny, míchačky a bubnové sušárny, které vám umožňují otestovat dopad různých výrobních procesů na kvalitu výrobku. Tyto stroje s malým rozměrem vám poskytnou výsledky, které lze přesně zvětšit v produkci v plném rozsahu, což umožní, aby byly celé linky navrženy a testovány před instalací technologie.
Jsme také schopni poradit o zařízeních pro testování kvality výrobků, zejména pro jemné potravinářské výrobky, kde procesy v plném rozsahu mohou mít dramatický dopad na vzhled, chuť, vůni nebo pocit v ústech. Například náš sortiment čokoládových analyzátorů, tempermetrů a práškových testerů umožňuje navrhnout vysoce kvalitní výrobní linky na výrobu cukrářských výrobků a následně vám umožní pokračovat v monitorování průběžného hodnocení kvality.
Pokud váš výrobní proces zahrnuje destilaci nebo extrakci, můžeme vám doporučit nejmodernější škálu pilotních destilačních a extrakčních zařízení, které budou produkovat přesné a spolehlivé výsledky, které se dají snadno přizpůsobit výrobním procesům v plném rozsahu.
Při testování je důležité, aby laboratorní podmínky přesně odrážely výrobní prostředí. Náš sortiment odvlhčovačů, pilotních vymrazovacích, vakuových a fluidních sušáren zajišťuje, že vaše testovací a projektové práce budou vždy vést ke zlepšení vaší výroby.
Snažíme se být pro naše klienty inspirativním partnerem a neustále hledáme nové trendy a inovace. Úzce spolupracujeme s vybranou sítí mezinárodních partnerů. Naši inženýři jsou pravidelně vyškoleni v technologiích výzkumu a vývoje potravin. Pomáháme výrobcům při navrhování a testování nových výrobních metod a výrobků, jakož i při zachování nejvyšší úrovně průběžné kontroly kvality a testování. Těšíme se na další informace o vašem projektu, abychom vás mohli spojit se správným odborníkem!