Výzkum a vývoj | Stroje a zařízení | Potraviny

V zájmu udržení obchodní výhody je výzkum a vývoj (R&D) zásadní - a to jak pro navrhování nových potravinářských výrobků, tak i pro udržení nebo zvýšení kvality stávajících výrobků. Technologie výzkumu a vývoje potravin vyžaduje stroje, které dokážou přesně replikovat procesy, které se podílejí na výrobním prostředí v plném rozsahu, ale mají tvarový faktor a stopu, která je vhodná pro laboratorní a vývojové práce. Vybavení výzkumu a vývoje vyžaduje schopnost zpracovávat malé velikosti šarží, analyzovat a měřit kvalitu výrobku a umožňovat přesné zvětšení pilotních linek.

Ve společnosti Vekamaf rozumíme významu výzkumu a vývoje pro váš úspěch. Naši inženýři spolupracují s nejlepšími světovými dodavateli zařízení pro výzkum a vývoj v oblasti potravinářského průmyslu, abychom pro vaše požadavky získali nejvhodnější hardware. Věnujeme čas, abychom porozuměli vašim potřebám a zajistili jsme, že poskytneme řešení, která nejen plynou do vašeho stávajícího výzkumu a vývoje, ale umožní vám dosáhnout vynikajících výsledků. Můžeme vám pomoci procházet složitými možnostmi, které vám přinášejí nejvhodnější vývojové vybavení pro vaše výrobní prostředí.

Číst více
Našli jsme 25 řešení , na základě vašeho výběru.
  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Žádný obrázek produktu

Policová vakuová skříňová sušárna se systémem čištění CIP

Obtížnost čištění policových vakuových sušáren může představovat problém především při zpracování citlivých produktů či při použití sušárny pro více produktů. Čištění po použití sušárny může vést k delším prostojům a...

Monitor alkoholového kvašení

Monitor alkoholového kvašení

Pro přesné srovnání míry konverze uhlíku a výtěžků u šesti souběžně probíhajících anaerobních fermentací. Velmi přesná charakteristika kvality fermentace Monitor procesů alkoholového kvašení od firmy Getinge Applikon je robustní a uživatelsky...

Osvětlený bioreaktor pro rostlinné buňky

Osvětlený bioreaktor pro rostlinné buňky

Lampy SSL (Solid state lamp) mají unikátní světelnou charakteristiku pro aplikace zahrnující kultivaci rostlinných buněk. Osvětlený bioreaktor se světelným zdrojem SSL je vhodný zejména pro laboratorní pěstování rostlin a dalších...

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Pilotní extrakční linka na přírodní ingredience

Předtím, než zakoupíte úplnou extrakční linku, musíte určit správné parametry procesu pro vaše výrobky. Malá extrakční linka pro zkušební provoz představuje ideální řešení pro testování a vývoj ve spolehlivé a...

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pilotní odpařovací linka pro získávání extraktů

Pro vývoj extrahovaných koncentrátů na bázi vody nebo alkoholu představuje malá pilotní odpařovací linka ideální řešení pro testování a vývoj produktů ve spolehlivé a snadno použitelné konfiguraci, případně pro výrobu...

Laboratorní kuželová šneková vakuová sušárna

Laboratorní kuželová šneková vakuová sušárna

Laboratorní kuželová šneková vakuová sušárna se hodí zejména pro finální sušení práškových a zrnitých materiálů, past a viskózních kalů, obzvlášť pokud jsou křehké a/nebo citlivé na teplotu. Je vhodná pro...

Laboratorní vysokosmykový mixér

Laboratorní vysokosmykový mixér

Tento laboratorní mixér s vysokým smykovým působením je možné využít pro simulaci různých postupů od pomalého předmíchávání až po vysokorychlostní potahování, aglomeraci a disperzi. Pro experimenty se soudržnými práškovými materiály v laboratorním...

Hygienický peletovací lis

Hygienický peletovací lis

Výroba peletovaných a granulovaných potravinových výrobků vyžaduje pro své procesy vysoce efektivní hygienické lisy, s vysokou kvalitou výstupního produktu, určené pro velké provozy. Robustní peletovací lis potravinových výrobků se zlepšenou...

Tester tvrdosti pelet

Tester tvrdosti pelet

K zajištění požadované kvality výstupního produktu je nezbytné řízení procesu peletování a efektivní posloupnost jednotlivých kroků procesu. Tvrdost pelet je jednou z nejdůležitějších charakteristik vypovídajících o kvalitě výrobního procesu, kterou...

Laboratorní kulový mlýn na výrobu čokolády

Laboratorní kulový mlýn na výrobu čokolády

Kulové mlýny jsou mlecí stroje válcovitého tvaru používané pro mletí, mísení nebo rafinování čokolády a dalších kakaových výrobků. Laboratorní kulové mlýny na čokoládu se používají ke zkoušení a vývoji nových...

Dvouhřídelový stroj na suché konšování

Dvouhřídelový stroj na suché konšování

Suché konšování snižuje obsah vlhkosti v čokoládě a přitom odstraňuje těkavé a nežádoucí chuťové látky. Dvouhřídelová konše umožňuje zkrátit dobu konšování. Zkracuje dobu konšování na 6 hodin DRC-2 od firmy Royal Duyvis...

Kontinuální linka na pražení kakaových bobů

Kontinuální linka na pražení kakaových bobů

Při výrobě čokolády následuje po kondiciování a fermentování kakaa pražení, při kterém jsou extrahovány aromatické látky a kakaové máslo. Šetrné pražení při nízkých teplotách zajišťuje vynikající a konstantní chuť Kontinuální...

  • PŘEDCHOZÍ
  • UKÁZAT NA STRÁNCE
  • DALŠÍ
Ještě si nejste jisti co přesne hledáte?
Zavolejte nám a zapojte nás do procesu! Každá výrobní výzva je jiná. Když nebudeme schopni nabídnout řešení, najdeme pro vás partnera, který vám pomůže.

Technologie pro prostředí výzkumu a vývoje v potravinářském průmyslu

Můžeme vám pomoci získat správné vybavení z velkého množství možností, včetně umožnění úplné replikace celého výrobního procesu, od testování a přípravy surovin až po konečný výdej produktu nebo balení produktu.

Ve společnosti Vekamaf můžeme dodat laboratorní zařízení pro zpracování přísad, jako jsou laboratorní mlýny, míchačky a bubnové sušárny, které vám umožňují otestovat dopad různých výrobních procesů na kvalitu výrobku. Tyto stroje s malým rozměrem vám poskytnou výsledky, které lze přesně zvětšit v produkci v plném rozsahu, což umožní, aby byly celé linky navrženy a testovány před instalací technologie.

Jsme také schopni poradit o zařízeních pro testování kvality výrobků, zejména pro jemné potravinářské výrobky, kde procesy v plném rozsahu mohou mít dramatický dopad na vzhled, chuť, vůni nebo pocit v ústech. Například náš sortiment čokoládových analyzátorů, tempermetrů a práškových testerů umožňuje navrhnout vysoce kvalitní výrobní linky na výrobu cukrářských výrobků a následně vám umožní pokračovat v monitorování průběžného hodnocení kvality.

Pokud váš výrobní proces zahrnuje destilaci nebo extrakci, můžeme vám doporučit nejmodernější škálu pilotních destilačních a extrakčních zařízení, které budou produkovat přesné a spolehlivé výsledky, které se dají snadno přizpůsobit výrobním procesům v plném rozsahu.

Při testování je důležité, aby laboratorní podmínky přesně odrážely výrobní prostředí. Náš sortiment odvlhčovačů, pilotních vymrazovacích, vakuových a fluidních sušáren zajišťuje, že vaše testovací a projektové práce budou vždy vést ke zlepšení vaší výroby.

Snažíme se být pro naše klienty inspirativním partnerem a neustále hledáme nové trendy a inovace. Úzce spolupracujeme s vybranou sítí mezinárodních partnerů. Naši inženýři jsou pravidelně vyškoleni v technologiích výzkumu a vývoje potravin. Pomáháme výrobcům při navrhování a testování nových výrobních metod a výrobků, jakož i při zachování nejvyšší úrovně průběžné kontroly kvality a testování. Těšíme se na další informace o vašem projektu, abychom vás mohli spojit se správným odborníkem!