Automatický stroj pro temperaci čokolády, vhodný pro automatické dávkové výroby se středními objemy produkce.
Zařízení HMT 100 společnosti Hacos je automatický temperovací stroj pro dávkové výroby, který může být využit jako ruční stroj s poháněným kolem, navíc je však vybaven příslušenstvím pro automatickou dávkovou temperaci. Nabízí velmi efektivní tavení čokolády.
Jakmile proběhne temperace čokolády, systém se vypne. Tím šetří spotřebovávanou energii a řadí se tak do kategorie strojů s vysokou energetickou účinností. Pulzní ohřev umožňuje také čokoládu rychle přihřát v případě, že došlo k její přílišné temperaci. Stroj může být využit pro ruční plnění forem nebo v kombinaci s poloautomatickou plnící linkou.
Hacos navrhuje, vyvíjí, staví a instaluje stroje na zpracování čokolády. Od tvarovcích a temperovacích až po potahovací stroje, chladicí tunely, spřádací stroje, včetně všech periferních zařízení. Hacos se specializuje na střední rozsah kapacity: Poloautomatické, ale stále velmi flexibilní čokoládové stroje.