Chlazení produktu na teplotu požadovanou v dalším výrobním kroku. Představujeme kontinuální chladící jednotku určenou ke chlazení tuhých žvýkacích a karamelových objemů, konstruovanou k přímému napojení na výstup zařízení pro tepelné zpracování produktu. Zaručuje rovnoměrné rozprostření produktu po celém povrchu rotačního bubnu. Nabízí rovnoměrné a efektivní chlazení hmoty.
Řada chladících bubnů společnosti Hosokawa Ter Braak představuje kontinuální chladící bubny s výstupní kapacitou měkkého karamelu 300 až 600 kg/h. Je určena k rovnoměrnému a konzistentnímu chlazení horkých hmot v procesu jejich přípravy k dalšímu zpracování. Účinné chlazení je zajištěno tak, aby nedošlo k přilnutí hmoty k povrchu. K tomu slouží soustavná lubrikace vnitřní stěny chladícího pláště bubnu, na kterou je produkt kontinuálně rozprostírán. Pečlivé rozvedení chladící kapaliny uvnitř chladícího pláště zajišťuje maximální chladící efekt s minimálním množstvím energie potřebné pro chlazení. Stroje jsou součástí linky pro kontinuální zpracování karamelu společnosti Hosokawa Ter Braak, která si vydobyla uznání svou kvalitou a silnou technickou podporou zákazníka přímo v provozních systémech.
Buhler (https://www.buhlergroup.com/) je vedoucí producent zařízení pro cukrářskou výrobu.