Chlazení kakaa

Doba pražení je při procesu pražení stejně důležitá jako teplota. U bobů ponechaných chladnout v pražičce může prodloužení doby, po kterou jsou boby vystaveny působení tepla, způsobit jejich vysušení nebo nadměrné upražení.

Chlazení upražených bobů zajišťující vynikající výsledek pražení

Chladič kakaa Cocoa Cooler JAF INOX rozšiřuje možnosti řízení procesu pražení. Pražení je ukončeno vyložením pražených bobů do chladiče. Pražička je tak uvolněna pro další dávku, čímž je efektivně zvýšena kapacita pražení. Chladič se vyznačuje konstrukcí z nerezové oceli a lze jej snadno uchytit pod pražičku. Hřídel chladiče je poháněna pohonem 0,33 HP, vyprazdňovací systém pak motorem o výkonu 1,0 HP. Pomocí čidel PT-100 je stále monitorována teplota produktu, jejíž hodnota je zobrazovaná na digitálním displeji.

VÝHODY:

Zamezuje nadměrnému upražení bobů
Zvyšuje kapacitu pražení
Spoří energii v pražičce
Odvodem vlhkosti a těkavých látek zlepšuje chuť produktu
Konstrukce z nerezové oceli odolná vůči korozi

JAF Inox, součástí Royal Duyvis Wiener Group, je výrobcem malokapacitních sofistikovaných zařízení pro zpracování čokolády.