Pro mísení a rafinování roztavené kakaové hmoty, cukru a lecitinu je možné využít několik metod. Využít lze horizontální kulový mlýn a tekuté konšování.
Diskontinuální linky EMA-Choc mají kapacitu až 250, 450 nebo 1000 kg/h, v závislosti na použitém kulovém mlýnu. Inovativní přístup kombinuje předmísení s rafinováním v kulových mlýnech pro středně jemné a/nebo jemné mletí pomocí účinných a udržitelných výrobních postupů.
Vhodné pro receptury využívající jak krystalový, tak moučkový cukr. Horizontální kónická mlecí jednotka má design umožňující vysokou průtokovou rychlost a vysoce jemnou rafinaci s částicemi menšími než 20 mikronů (D90). Použité materiály jsou vysoce odolné proti opotřebení, což zaručuje dlouhou životnost mlecího stroje, menší opotřebení a minimální přenos železa do produktu.
Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.