Konšování je proces, při kterém dochází k redistribuci tukové fáze a chuťových látek z kakaové sušiny. Proces je důležitý zejména proto, že výrazně ovlivňuje texturu a chuť hotové čokolády, proto jsou detaily používaných postupů výrobním tajemství jednotlivých výrobců.
Batch Liquid Conche TC od Royal Duyvis Wiener pracuje na principu míchání a odpařovaní čokolády, při kterém vzniká bohatá čokoláda s vynikající chutí.
Míchací rameno stroje uhlazuje vrstvu čokolády a rovnoměrně ji rozprostírá po ploše, čímž zlepšuje viskozitu produktu díky smykovému napětí. Částice jsou tudíž rozmělňovány a rovnoměrně rozprostírány, což vede k rozvoji plné chuti. Vlhkost a nežádoucí chuťové látky jsou odstraňovány kombinací účinného odpařování v tenké vrstvě a profukování horkým vzduchem.
Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.