Výroba krémů nebo mastí může být buď na báze voda v oleji (v / o) nebo olej ve vodě (o / v). Po přidání do vody mohou zahušťovací, stabilizační a emulgační přísady vytvářet aglomeráty, stejně jako se mohou v olejové fázi vytvářet hrudky. Potřebujete tedy roztok schopný hydratovat a dispergovat přísady tak dobře, aby se emulze během přidávání oleje nerozbila.
Dávkové vakuové zpracovatelské zařízení typu zoatec® BG, navržené společností AZO LIQUIDS, lze použít k míchání, dispergování a emulgování dvou různých kapalin nebo kapalin a suchých prášků.
Jelikož je model navržen se standardizovanými moduly, lze jej s mimořádnou flexibilitou přizpůsobit různým požadavkům. Tím je zajištěna kratší doba spuštění a instalace. Homogenizátor AZO má inovativní a jedinečnou konfiguraci, díky níž je homogenizátor plně přístupný zvenčí. Lze tak odstranit celý pracovní prostor bez nutnosti demontáže mnoha potrubí, což velmi usnadňuje čištění a údržbu zařízení.
Zařízení lze navíc upravit tak, aby splňovala aktuální pokyny a standardy pro zajištění kvality, včetně Good Manufacturing Practice, SIP a ATEX.
Kromě farmaceutického a kosmetického průmyslu může být homogenizátor použít pro výrobu mastí, gelů a krémů použit také pro širokou škálu kapalných a pastovitých aplikací v potravinářském průmyslu. Patří mezi ně omáčky, kečup, rybí pasta, marmeláda a džem, čokoládové náplně, koncentrovaná polévka, majonéza, dresinky, sýrová pomazánka a džusy.
AZO LIQUIDS se specializuje na míchání, disperzi a homogenizaci tekutin a pastovitých produktů.
Filename | Filetype | Filesize |
---|---|---|
AZO LIQUIDS Applications.pdf | 5.89 MB | |
AZO LIQUIDS Overview Brochure.pdf | 1.56 MB | |
AZO LIQUIDS Batch Vacuum Processing Plants.pdf | 1.03 MB |