Dvouhřídelový stroj na suché konšování

Suché konšování snižuje obsah vlhkosti v čokoládě a přitom odstraňuje těkavé a nežádoucí chuťové látky. Dvouhřídelová konše umožňuje zkrátit dobu konšování.

Zkracuje dobu konšování na 6 hodin

DRC-2 od firmy Royal Duyvis Wiener je dvouhřídelový stroj na suché konšování čokolády a čokoládových náhražek. Inovativní design umožňuje intenzivnější sušení, čímž se doba potřebná na konšování zkracuje přibližně na 5 až 6 hodin.

Metoda suchého konšování snižuje obsah vlhkosti v čokoládových vločkách při současném odstraňování těkavých a chuťově nežádoucích látek. Dvouhřídelová konše je navržena tak, aby bylo možné přímé zpracování čokolády namleté na válcovacích stolicích bez nutnosti předem přidávat kakaové máslo, tuk a lecitin.

Plochy pokryté pohybem jednotlivých konšovacích hřídelí se překrývají, takže je zajištěna průběžná výměna částic mezi jednotlivými rotory.

VÝHODY PRO VÁS

  • Doba konšování zkrácena až na 6 hodin
  • Pneumaticky ovládané otočné výdechy digestoře konšovací nádrže je možné otočit o 90°
  • Systém ovládání teploty
  • Průběžná výměna materiálu mezi dvěma konšovacími rotory
  • Není nutné předem přidávat kakaové máslo, tuk nebo lecitin

Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.