Energeticky úsporný potahovač na čokoládu

Potřebujete snížit své náklady na energie a dopad na životní prostředí, ale potřebujete si zachovat špičkovou kvalitu potahování? Klasické potahovací stroje zpracovávající temperovanou čokoládovou hmotu mají obrovskou spotřebu, protože ve standardním provedení se úspornost obětuje ve prospěch kvality. Nejmodernější energeticky úsporné potahovače tento trend obracejí a nabízejí tu nejvyšší kvalitu koncového produktu spolu s významnou úsporou provozních nákladů.

Špičkové potahování s menšími investicemi a nižšími provozními náklady

Systém Aasted Energy využívá revoluční koncept odebírání temperované čokoládové hmoty rovnou z temperovacího stroje a přímo ji vstřikuje do spotřebního průtoku.

To znamená, že kvalita a konzistence hmoty je stejná po celou dobu až do konce, a temperovací index a teplota přitom zůstávají konstantní během celého procesu. Tím se snižují náklady na energie při zachování té nejvyšší možné kvality.

Systém Nielsen Energy je tak účinný, že i v kombinaci s temperovacím strojem SuperNova Energy budou vaše náklady na energie sníženy až o 66 %.

Díky tomu, že se čokoládová hmota udržuje o 1 stupeň Celsia teplejší než v klasických potahovačkách, systém Energy zajistí, že se použije víc tekuté čokoládové hmoty s daleko menším počtem vzduchových bublinek

Podobně jako ostatní potahovače Aasted je i systém Energy vyroben z hygienické nerezové oceli a je zcela přístupný pro čištění, výměnu produktů a údržbu.

Pro velkoobjemovou výrobu v nepřetržitých provozech je systém Energy k dispozici také ve verzi XXL.

Systém Energy je k dispozici s pásy o šířce 420 mm až 2600 mm, které vyhoví jakýmkoli výrobním požadavkům

PŘÍNOS PRO VÁS

  • V kombinaci s energeticky úsporným temperovacím strojem Nielsen může tento potahovací systém dosáhnout až o 2/3 nižší spotřeby ve srovnání s tradičními potahovačkami
  • Technika přímého vstřikování zajišťuje maximální kvalitu čokoládové hmoty, lepší kvalitu tukových krystalů a vyšší homogenitu, což vede k vynikající kvalitě koncových výrobků, jež mají lepší lesk a stejnoměrnější tloušťku
  • Díky přímému vstřikování stačí menší temperovací stroj, což znamená nižší náklady na potahovací systém
  • Velmi snadno se čistí, udržuje a připravuje na změnu produktu, čímž se maximalizuje doba provozu a účinnost linky

 

Společnost Aasted (http://www.aasted.eu) vyrábí čokoládové temperovací stroje, dávkovací stroje, máčecí stroje, chladicí tunely, tyčinkové a formovací linky.