Pro přípravu velmi jemných prášků je možné využít kulový mlýn nebo kulový mlýn s poháněným médiem. Vertikální i horizontální kulové mlýny jsou vhodné i pro jemné mletí čokolády a dalších kakaových výrobků. Horizontální kulový mlýn navržený pro velmi vysokou rychlost toku je možné využít pro velmi jemnou rafinaci na částice menší než 20 mikronů (D90).
FM-150 od Royal Duyvis Wiener je vysoce výkonný horizontální kulový mlýn s kuželovým agitátorem pro zpracování čokoládových náhražek, polev, krémů a pomazánek v maloobjemových dávkách a je vhodný pro receptury pracující s krystalovým i moučkovým cukrem.
Horizontální a kuželová mlecí jednotka má design umožňující vysokou průtokovou rychlost a velmi jemnou rafinaci na částice menší než 20 mikronů (D90). Použité materiály jsou vysoce odolné proti opotřebení, což zaručuje dlouhou životnost mlecího stroje, menší opotřebení a minimální přenos železa do produktu.
Nejdůležitějším rysem horizontálního kulového mlýna je rovnoměrné rozložení mlecích koulí uvnitř mlecí jednotky, které umožňuje dosahovat maximální účinnosti a zbraňuje ucpávání.
Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.