Rychlé zchlazení produktů po jejich tepelné úpravě, jako přípravný krok pro jejich další zpracování. Jedná se o řadu chladících tunelů určených k zchlazení produktů, jako jsou polévané produkty, cukrářské výrobky, sušenky, tabulky čokolády apod., a to přímo po jejich tepelné úpravě. Produkty jsou zchlazovány při přepravě z místa tepelné úpravy do místa následného zpracování přemisťovány při nižší teplotě. Konstrukce těchto zařízení byla vylepšena tak, aby byla zajištěna větší bezpečnost provozu a snadné čištění zařízení.
Řada chladících tunelů HD společnosti Hosokawa-Kreuter je tvořena vylepšenou verzí tří standardních chladících tunelů společnosti Kreuter. Chladící tunel UKK využívá dva nezávisle řízené proudy chlazeného vzduchu, jeden nad a jeden pod produktem. Chladící tunel BKK pracuje s jedním proudem vzduchu a přímým spodním chlazením pomocí chlazených posuvných desek. Tunel HKK využívá jeden proud chlazeného vzduchu, proudící kolem produktu. Všechny tři tunely jsou k dispozici v různých pracovních šířkách. Zajišťují rychlé a účinné zchlazení produktu proudem chlazeného vzduchu. Všechny tři tunely jsou nabízeny v hygienické verzi, s nejvyššími parametry, zajišťujícími splnění nejpřísnějších požadavků na bezpečnost potravinových produktů a umožňujícími snadné čištění stroje.
Buhler (https://www.buhlergroup.com/) je vedoucí producent zařízení pro cukrářskou výrobu.
Filename | Filetype | Filesize |
---|---|---|
Bepex Kreuter brochure.pdf | 5.55 MB |