Jemné chmýří pokrývající ovesná zrna komplikuje čištění stroje na zpracování zrn. Vlákna podobná vlasům si najdou cestu do zákoutí stroje a hrozí ucpání systémů. Ne každé zrno ovsa se však podaří chmýří zbavit, což u finálního výrobku vede k nekonzistentnímu pocitu v ústech.
Před zpracováním se oves zbaví chmýří
Leštička na oves od Schule jemně tře povrchy zrn, aby se před zpracováním odstranila vlákna. Technologie snižuje nároky na čištění zařízení a snižuje riziko poruchy. Zrna procházejí řadou rotorů a sít speciálně navržených pro zpracování ovsa.
Navíc předzpracování leštěním dodává zrnům hladkou a jednotnou texturu. Vzniká tak vysoce kvalitní oves s bohatším senzorickým profilem.
Výhody:
Schule je výrobce kompletních technologických linek na zpracování rýže, ovsa, luštěnin a olejnatých semen.
Filename | Filetype | Filesize |
---|---|---|
FHS 02 EN 2022 Oat processing plants.pdf | 3.24 MB |