Při výrobě čokolády následuje po kondiciování a fermentování kakaa pražení, při kterém jsou extrahovány aromatické látky a kakaové máslo.
Kontinuální pražírna Typ KR od firmy Duyvis je určena k sušení nebo pražení kakaových bobů a alkalizované dužniny a také pro zpracování ořechů, mandlí, dýňových semínek a olejnin.
U kontinuálního systému pražení slupka chrání dužninu před přehřátím a brání ztrátám chuťových látek a šetrné zpracování při nízké teplotě, 130 až 140°C při předsoušení a 170 až 180°C při pražení, zajišťuje ideální rozvoj jednotných chuťových vlastností.
Pražička může být nastavena pro zpracování bobů jakéhokoliv druhu a původu a je vhodná i pro nepřetržitou výrobu. Díky nízké teplotě pražení je ve výfukovém vzduchu nižší koncentrace pachových látek. Součástí pražičky je i chladicí sekce, kde je materiál ochlazen na teplotu ideální pro mletí kakaové hmoty.
Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.