Kontinuální linka na pražení kakaových bobů

Při výrobě čokolády následuje po kondiciování a fermentování kakaa pražení, při kterém jsou extrahovány aromatické látky a kakaové máslo.

Šetrné pražení při nízkých teplotách zajišťuje vynikající a konstantní chuť

Kontinuální pražírna Typ KR od firmy Duyvis je určena k sušení nebo pražení kakaových bobů a alkalizované dužniny a také pro zpracování ořechů, mandlí, dýňových semínek a olejnin.

U kontinuálního systému pražení slupka chrání dužninu před přehřátím a brání ztrátám chuťových látek a šetrné zpracování při nízké teplotě, 130 až 140°C při předsoušení a 170 až 180°C při pražení, zajišťuje ideální rozvoj jednotných chuťových vlastností.

Pražička může být nastavena pro zpracování bobů jakéhokoliv druhu a původu a je vhodná i pro nepřetržitou výrobu. Díky nízké teplotě pražení je ve výfukovém vzduchu nižší koncentrace pachových látek. Součástí pražičky je i chladicí sekce, kde je materiál ochlazen na teplotu ideální pro mletí kakaové hmoty.

VÝHODY PRO VÁS

  • Flexibilní možnosti rozvoje chuťových vlastností a vynikající konečná barva produktu
  • Pražení lze nastavit pro zpracování kakaových bobů libovolného druhu a původu
  • Šetrné zpracování produktu
  • Nízké nároky na údržbu
  • Teplota vháněného vzduchu 130-140°C pro předsoušení a 170-180°C pro pražení

Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.