Pro mísení a rafinování roztavené kakaové hmoty, cukru a lecitinu je možné využít několik metod, vhodný je například horizontální kulový mlýn a tekuté konšování.
EMA-Choc 1000 a EMA-Choc 2800 jsou vysoce výkonné linky na principu horizontálního kulového mlýnu na kontinuální válcování čokoládových pochoutek, polev, krémů a pomazánek s kapacitou zpracování od 1200 do 3200 kg/h. Inovativní přístup kombinuje předmísení s rafinováním v kulových mlýnech pro středně jemné a/nebo jemné mletí pomocí účinných a udržitelných výrobních postupů.
Kontinuální linka na čokoládu s horizontálními kulovými mlýny je vhodná pro receptury s krystalovým i moučkovým cukrem. Horizontální kónická mlecí jednotka má design umožňující vysokou průtokovou rychlost a vysoce jemnou rafinaci s částicemi menšími než 20 mikronů (D90). Použité materiály jsou vysoce odolné proti opotřebení, což zaručuje dlouhou životnost mlecího stroje, menší opotřebení a minimální přenos železa do produktu.
Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.