Kulová pražička kakaových bobů

Homogenní pražení kakaových bobů je při výrobě jemné čokolády naprosto zásadní. Přesné řízení teploty je nezbytné proto, aby každý jednotlivý bob získával po celou požadovanou dobu pražení potřebné množství tepla.

Homogenní pražení bobů pro optimální chuť

Kulová pražička JAF INOX vylepšuje tradiční metodu pražení inovativním designem, díky kterému je možné dosáhnout u pražených kakaových bobů optimální chuti. Rotující kulová komora zajišťuje homogenní pražení a optimální rozvinutí barvy a chuti. Vyznačuje se vynikajícím sterilizačním a pasterizačním účinkem, díky kterému dochází k uvolnění slupky a snížení obsahu vlhkosti. Je vybavena 70kW plynovým ohřívačem a PID řízením teploty, které umožňuje přesné nastavení teploty produktu a tepelného zdroje. Konstrukce kulové pražičky je vyrobena z měkké oceli, části přicházející do kontaktu s produktem jsou z nerezové oceli. Tepelná izolace zajišťuje účinnou tepelnou výměnu při nízké spotřebě energie. Kapacita pražičky je 150 kg/dávka s požadovaným příkonem 5 kW.

VÝHODY:

Konzistentní kvalita s přesným řízením teploty
Homogenní pražení využitím rotující kulové konstrukce
Snížená spotřeba energie dosažená tepelnou izolací
Vůči korozi odolná, pro potraviny bezpečná konstrukce z nerezové oceli

JAF Inox, součástí Royal Duyvis Wiener Group, je výrobcem malokapacitních sofistikovaných zařízení pro zpracování čokolády.