Kulové mlýny jsou mlecí stroje válcovitého tvaru používané pro mletí, mísení nebo rafinování čokolády a dalších kakaových výrobků. Laboratorní kulové mlýny na čokoládu se používají ke zkoušení a vývoji nových čokoládových receptur v laboratořích nebo technologických centrech, jsou vhodné také pro kontrolu kvality.
Laboratorní kulový mlýn w-1-s od Royal Duyvis Wiener je navržen a konstruován v souladu s celosvětovými průmyslovými standardy. Hlavními výhodami jsou ručně nastavitelná rychlost míchání a 2,5kg kapacita mlecí komory.
Teplota je řízena pomocí vřetenového čerpadla pohánějícího oběh čokolády přes kulový mlýn během zpracování. Kulový mlýn w-1-s představuje kompletní mlecí linku pro média různých rozměrů pro použití v laboratorních podmínkách.
Kulové mlýny jsou pro zpracování kakaa ideální, zejména díky energetické účinnosti a nízké teplotě zpracovávaného produktu.
Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.