Linka na zpracování kakaového prášku

Kakaové boby se nejprve fermentují, suší, praží a odslupkují. Tak se získá kakaová hmota, kterou je dále nutné roztavit. Po separaci kakaového másla od kakaové sušiny je možné zahájit práškovou fázi výroby čokolády.

Stabilní mletí a kvalitnější krystalizace

Linka na zpracování kakaového prášku od firmy Duyvis nabízí vylepšený stabilní proces drcení a lepší rychlost krystalizace.
 Zkrácený retenční čas zajišťuje, že v kakaovém prášku po zabalení produktů nedojde k vytváření nežádoucích hrudek. Když kakaové máslo ztuhne příliš rychle nebo při nevhodné teplotě, může dojít ke vzniku nestabilních krystalů. K takovéto nežádoucí krystalizaci často dochází u baleného kakaa a výsledkem je snížená kvalita produktu. Tento stroj nabízí vylepšený postup krystalizace při nižších teplotách, který zabraňuje vzniku nežádoucích nestabilních krystalů. Díky tomu má hotový produkt typickou výraznou a živou barvu, která je důkazem vysoké kvality kakaového prášku.

VÝHODY PRO VÁS

  • Vylepšený postup krystalizace zabraňuje tvorbě nežádoucích krystalů v zabaleném produktu
  • V silech je udržována stabilní teplota vhodná pro zachování kvality kakaa
  • Možnost upravení jemnosti kakaového prášku
  • Produkt s výraznou, živou barvou
  • Krátký retenční čas je výhodný pro změnu výroby

Popřední výrobce zařízení na zpracovaní kakaa a výrobu pravé čokolády.