Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější metoda sušení, kdy se co nejvíc uchovává aroma produktu. Je široce využívaná při zpracování kávy, ale také v aplikacích potravinářského a farmaceutického průmyslu. Specializované linky na nepřetržitou lyofilizaci jsou navrhovány tak, aby přesně odpovídaly požadavkům zákazníka a zajišťovaly špičkovou kvalitu konečného výrobku.
Vakuový pásový lyofilizátor Devex pro nepřetržitý provoz je ideálním řešením pro nepřetržitou lyofilizaci granulátů. Umožňuje šetrné zpracovávání po dávkách, přičemž výstup je ve vakuových podmínkách, aby se zachovala kvalita produktu a minimalizovala se mechanická manipulace s ním. To je ideální pro choulostivé produkty, kde záleží na maximálním zachování aromatu, chuti a barvy, jako například u kávových produktů, léčiv, ovoce nebo bylin.
Lyofilizační linka Devex zhotovovaná na míru pro daného zákazníka může zvládnout celý výrobní cyklus: zpěňování, zmrazení, granulaci, prosévání, sublimaci uvnitř pásové sušičky, kondenzaci ledu, zahřívací systém a podtlakovou technologii.
PŘÍNOS PRO VÁS
Devex se specializuje na extrakční zařízení pro získávání extraktů z kapalin a poskytuje také odpařovací a sušící zařízení pro koncentraci regenerovaných extraktů.